Başkan Şerifoğulları, “İpek Yolu Projesi gençler açısından önemli”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Avrupa’da ve Türkiye’de tek örneğinin ilimizde yapılacağı “İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi” projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Şerifoğulları, “İpek Yolu Projesi gençler açısından önemli”

Elazığ’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Nihan Turna Sakaltaş, yapım çalışmaları devam eden İpekyolu Uluslararası Gençlik ve Çocuk Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyarete AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de katıldı.

ŞERİFOĞULLARI: ADINDAN SÖZ ETTİRECEK BİR PROJE OLACAĞINA İNANIYORUM

Projenin gençler açısından önemli olduğunun altını çizen Başkan Şerifoğulları, "Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıkların özellikle desteklediği projenin inşaat alnını gezerek çalışmalarla ilgili bilgi aldık. Eğitim ve spor alanında şehrimize büyük katkı sunacak proje, kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak. Projenin hedef kitlesi 6-30 yaş arası çocuk ve gençlerden oluşuyor. Belediyemiz koordinesinde İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar hızla devam ediyor. Bu proje ile birçok eğitim, çocuk ve gençlerimize aktarılacak. Çocuklarımızın gelişimleri ile ilgili önemli eğitimlerin tek bir kampüste toplandığı bu büyük proje inşallah kısa sürede tamamlanarak hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Doğu Batı kaynaşması için güzel bir proje olan İpek Yolu Projesi, uluslararası bir çalışma merkezi olacak. Bu projedeki temel amaç doğu batı kaynaşması. Sadece Türkiye içerisinde değil hem yurt dışından gelen yabancıları hem de gurbette yaşayan vatandaşlarımızı kapsıyor. Dışarıda yaşayan ve bizim vatandaşımız olan gençlerin kendi toprağını, özünü, vatanını daha iyi tanıyabileceği bir mekan tasarlandı. Gençlerimizin yurtdışındaki gençlerle kaynaşması için, onların kültürünü öğrenmesi için de önemli bir proje. Bu sadece istihdam sağlamak için değil, gençlerin kendisini her alanda geliştirmesi için de önem arz eden bir proje. Yani kısaca gençlerin önünü açan bir proje. Burada gençlere, Türkiye’de ne gibi imkanlar, fırsatlar oluşturulabileceği anlatılacak. Ben bu projenin ilimiz ve bölgemiz için çok önemli olduğunu düşünüyor, tamamlanmasıyla birlikte adından söz ettirecek bir proje olacağına inanıyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2019, 19:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137