Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğrencilere 40 dakikalık teneffüs müjdesi vererek “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız” demişti. 

Bakan Ziya Selçuk’un öğrencilere bu haberinin ardından bazı belediyelerde öğrencilere ilk teneffüste yöresel ürünler göndereceklerini açıkladı.

BAKAN SELÇUK’A DESTEK GELDİ

O belediyelerden biri Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “40 dakikalık teneffüs Pişmaniyesiz olmaz Sn. Bakanım çocuklarımızı okula döndükleri ilk gün tatlının şahı Pişmaniye karşılamak istiyoruz... 81 il’den 81 okula pişmaniyeler bizden "Yiyen bir pişman yemeyen bin pişman” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 40 dakikalık teneffüs sözüne orcikle karşılık verdi.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NDAN ORCİK SÖZÜ

Başkan Şerifoğulları, Kocaeli Belediye Başkanı Büyükakın’ı alıntılayarak “Tahir Büyükakın Başkanım, pişmaniyenin yanında orcik iyi gider. Biz de çocuklarımızı okula döndükleri ilk derse enerji dolu başlamaları için orcikle karşılamak istiyoruz. 81 ilden 81 okula orcikler Aziz şehirden” dedi.