Başkan Şerifoğulları: Revize İmar Planı Ocak Ayında Meclise Gelecek

Elazığ Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları birinci oturumuyla başladı. Toplantıya başkanlık yapan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yürütmeyi durdurma kararı verilen imar planı ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi.

Başkan Şerifoğulları: Revize İmar Planı Ocak Ayında Meclise Gelecek

Elazığ Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları ilk oturumuyla başladı..

Toplantının ilk oturumuna başkanlık yapan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yürütülen çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler aktardı.

AFAD konutlarının yapımının devam ettiğini kaydeden Başkan Şerifoğulları, mahallelerin kentsel dönüşüm çalışmaları ile yapı stokunun yenilendiğini kaydetti.

Başkan Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi İmar Planının mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili de meclis üyelerine bilgiler aktararak, mahkemeye sunulan maddeleri bertaraf etmek için çalışmalara başladıklarını, 15 Kasım tarihinde de meclis üyeleri ile buluşacaklarını söyledi.

Açıklamalarının ardından Başkan Şerifoğulları, meclis üyelerine söz verdi..

İlk sözü MHP Meclis Üyesi Mehmet Çak aldı ve Çayda Çıra Kavşağına battı çıktı projesi ile ilgili konuştu.

Daha sonra MHP Meclis Üyesi Burak Düzenli söz aldı..

Gelen sorular üzerine Abdullahpaşa Mahallesi’nde yürütülecek olan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili de bilgiler aktaran Başkan Şerifoğulları, vatandaşın taleplerinin bundan sonraki çalışmalarda baz alınacağını söyledi.

CHP Meclis Üyesi Cafer Yeşil de konuşmasında Necmettin Erbakan Bulvarı ve Gülmez mezarlığı ile ilgili şikayetlerini dile getirdi.

Başkan Şerifoğulları da, talimatı verdi ve bir sonraki toplantıda bu konunun konuşmaması ve Gülmez Mezarlığının yolunun yapılması talimatını verdi.

Yeşil’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Elazığ ziyaretinde randevu verilmemesine değindi. Başkan Şerifoğulları da, kamu yatırımlarıyla yapılan çalışmaların şova dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra konuşan İYİ Parti Meclis Üyesi Gültekin Koç, yürütmeyi durdurma kararı verilen imar planı ile ilgili konuştu.

Elazığ Belediyesi’nin borçları ile ilgili de sorularını yönelten Koç, belediyenin sürekli kredi çektiğini ifade etti.

Başkan Şerifoğulları da, çok iyi planlama yaparak, projelerini yürüttüklerini, krediye fazlasıyla yönelmediklerini söyledi.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2021, 21:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Huzeyfe OĞUZ
Huzeyfe OĞUZ - 2 yıl Önce

Hala aynı kafa, arkadaş artık sen hala anlamamışsın.Bu şehre senden önce gerekli ölçeklerde, bir Bir Nazım İmar Planı ile daha sonra buna bağlı İmar Uygulama Planı yapılmış,meclisten geçmiş,bakanlığa tasdik ettirilmiş.Artik Şehrin İmar Anayasası hâline dönüşmüştür .(Ada bazlı,Blok nizam yüksek kat).Buna Bakanlık dışında kimse revizyon yapamaz.O da mücbir sebep olması lazım.Senin mühendis yardımcılarının,kanun,yönetmelik okumuyor mu?Neye boşuna bunları istihdam ediyorsun.Niye revizyon yapamayacağın da ,İmar Kanunu ve Planlı Alanlar Imar Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde açıkça yazıyor.Artik sadede gelin,derhal, daha önce Yanılmaz zamanında yapılan imar uygulaması için mahkemeye dilekçe ver ve uygulamaya başla.Yoksa Yapı ve Denetim sektörü oturur.Bu iş bilmezlerle, tarihçi altyapinla halledilecek birşey değil.Danişan dağları aşmış, danışmayan düz yolda şaşmış.15 temmuz meydanı,belediye teknik yönetiminin çöküşünün bir isaretidir.Aylardir bekliyor,hala ne olacağı belli degil.Periferide bir iki yol düzenlemesi iş değil,şehir merkezi bu kış çamurdan gecilmeyecek.Tek yatırım ş.arasi Otogar o kadar,diğerleri rutin belediyecilik görevleri.Dostca hatırlatma.

Hakan
Hakan - 2 yıl Önce

Hainliğin, cahilliğin, iş bilemezliğin, vizyonsuzluğun gereği yok, Elazığı bitirdiniz rezil ettiniz, Elazığ tarihinde böyle cahil Belediye yönetimi görülmedi. Önceki imar mevzuatı gayet iyiydi, kıskançlıktan vazgeçin Allah rızası için şehri rezil etmeyin lütfen.

Cakabo23
Cakabo23 @Hakan - 2 yıl Önce

Belediye nin sözü Korkut şerifoğlundan geçiyor bırakın bu işleri ya

Çarpık kentleşme
Çarpık kentleşme - 2 yıl Önce

Elazığ deprem sonrası çarpık kentleşme rekoru kırıyor. Daraltılan yol ve kaldırımlar, yokedilen alanlar ile şehirin geleceği karartılıyor. Depremi bu Belediye ile yaşamak Elazığ a depremden çok zarar verdi.

Revize imar planında
Revize imar planında - 2 yıl Önce

Mahallelerdeki imar haksızlığını, kat meselesini gidermediğinizde hukuki mücadelemiz devam edecek ve yeniden dava eseceğiz. Adalet yerini bulana kadar ben yaptım oldu bittiye karşı geleceğiz. Hukuka rağmen kimse ben yaparım diyemez.

Sn şahin bey lütfen yolları daraltmayın , allah rızası için
Sn şahin bey lütfen yolları daraltmayın , allah rızası için - 2 yıl Önce

Sn şahin bey , başkansın eyvAllah ama Allah rızası için öyle yada böyle 5 yıl bu şehir sana emanet edildi diye lütfen Allah rızası için şehrin tüm yollarını 6-7 metre yapıp şehri telafi edilmez yerlere sürükleme gözünü seveuim istersen yalvaralım. Ama etme bü kötülüğü bu şehre yolları daraltma istersen 2 kat sınırı koy ama yolları daraltma biraz çesur ol yaw liderlik korkak insanların işi değil her şeye tamam efendim buyrun efendin emredersiniz efendim deme bir ağırlığın olsun bu şehrin insanlarının 10-15 yıl sonrasını düşün şuan bile ihtiyacı karşılamayan yollar 10 yıl sonra nufus 700-800 bin olun ca araç sayısı artınca mı yetecek. Tükiyede başka nerede sıfır binalar 7 metre yol bırakıp yapılıyor bir örnek göster gene yap. Etme kulun olalım bokunu yiyek ağam etmw bu kötülüğü çok korkuyorsan da istifa et yürekli biri gelsin belki genişletir yolları….

Yönetilen Değil Yöneten Belediye Olmalı
Yönetilen Değil Yöneten Belediye Olmalı - 2 yıl Önce

Belediye yi kim yönetiyor . Birilerinin dairesi biraz büyük olsun diye yollar kaldırımlar gidiyor. Şehir boğuluyor trafik çileye dönüşüyor. Başkanı en fazla bu imar yıpratıyor

Ahmet
Ahmet - 2 yıl Önce

İstlfa et git Elazığ a başkanlık yapamıyorsun sen kendi mesleğini yap ile gelmeden maaş alanları bir kontrol et türkücü en başta

Burhanettin
Burhanettin - 2 yıl Önce

Gitsin Diyarbakırı görsün de ufku açılsın imar nasıl olur Konyayı görsün, Kayseriyi görsün Ankaranın yeni yerleşim yerlerini görsün bu başkan döneminde ne kadar az inşaat yapılsa memleket için okadar hayırlı, Elazığı mahvettiler


SIRADAKİ HABER

banner137