Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kapalı çarşı esnafı ile bir araya geldi. Hem esnaf hem de alışveriş için kapalı çarşıya gelen vatandaşlarla buluşan Başkan Şerifoğulları her sese kulak verdi, sorun ve talepleri dinledi.

Vatandaşlar tarafından sevgi seliyle karşılanan Başkan Şerifoğulları, elini sıkı sıkı tutan vatandaşa, “Korona var korona tokalaşmak yasak” diyerek tebessüm etti.

Seçim vaatleri arasında yer alan ve yeni yüzüne kavuşan kapalı çarşı ile ilgili fikir alan Başkan Şerifoğulları, vatandaş ve esnaftan tam not aldı.

ŞERİFOĞULLARI: GÖRSELLİK AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, önce kapalı çarşıda yapılan çalışmalara değinerek, “24 Ocakta ilimiz büyük bir afet yaşadı. Bu afetin yaralarını hızlıca sarabilmek, depremin etkilerini ortadan kaldırabilmek adına valiliğimiz, Elazığ Belediyesi, siyasi partiler ve tüm kurumlarımızla birlikte hızlı hareket ederek yaraların sarılmasına katkı sağladık. Tabi bir taraftan da hayat devam ediyor. Hayatı normalleştirmek istiyoruz. bizim bulunduğumuz bu noktada 25.09. 2019 tarihinde restorasyon çalışmasına başlamıştık. Kapalı çarşımız Elâzığ’ın ticaretinin kalbinin attığı yer. Burada 116 dükkanda tek tip cephe giydirilmesi, kaldırımların yenilenmesi ve aynı zamanda kaldırım işgalinin dışında yol işgali olmaması adına geniş bir çalışma başlatmıştık. Bugün çalışmalarımızı bitirdik ve kapalı çarşımızın son halini gezme fırsatı yakaladık. Çok güzel oldu. Kapalı çarşımızın mazisi 100 yıllık bir mazi. Elâzığ’da herkesin gün içinde mutlaka gelip uğradığı yerlerden biri. Burada il dışlından gelen vatandaşlarımızın merak edip uğradığı bir yer. Çok nezih bir ortama bürünmüş. Görsellik açısından çok büyük görünüme kavuştu” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: PROJELERİMİZİ DURDURMAYACAĞIZ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Bakırcılar Çarşısı ve Şire Meydanı içinde kolları sıvayacaklarının müjdesini veren Başkan Şerifoğulları, “İnşallah bundan sonrada Bakırcılar çarşısını tek tip cephe ve sokak sağlamlaştırma çalışmamızı Saray Cami meydanına kadar yaparak bu projemizi devam ettireceğiz. Akabinde eski bitpazarı olarak bilinen Şıra meydanını bağlayacak sokak sağlamlaştırma çalışmalarımıza devam edeceğiz. Elazığ Belediyesi olarak afetten en çok etkilenen kurumlardan bir tanesi olduk. Ama bizim vatandaşlarımıza ve hemşehrilerimize taahhütlerimiz var. Projelerimizi durdurmayacağız hayata geçireceğiz. Hayatı olduğunca normalleştirmeye devam edeceğiz. Hiç kimse karamsar olmasın sayın cumhurbaşkanımızın talimatları ile sayın bakanlarımızın Elazığ’da uzun süre bulunması Elazığ’daki yaraların hızlı bir şekilde sarılmasında çok büyük katkıların olması ve bizlerinde bundan sonraki süreçte katkı sağlama noktasındaki taahhütleri bizleri fazlasıyla ümit var etmiştir” diye kaydetti.

ŞERİFOĞULLARI: ELAZIĞ DEPREME HAZIR BİR ŞEHİR HALİNE GELECEK

Deprem yaralarının sarıldığını ve Sürsürü mahallesinde temelin atıldığını hatırlatan Başkan Şerifoğulları, yeni rezerv alanları ile ilgilide proje çalışmalarında sona gelindiğini söyleyerek, “Buradan hemşehrilerimize sesleniyoruz. Kesinlikle ümit var olsunlar. Elâzığ’ımız bugünlerden çok daha güzel olacaktır. Ülkemiz, devletimiz, hükümetimizs her türlü yaraları sarabilme adına yanımızda. Çok hızlı hareket ediliyor, çok hızlı kararlar alınıyor. Biliyorsunuz petek ve dilek apartmanlarının olduğu Sürsürü Mahallesindeki temeller atıldı. 6 ay içerisinde binaların bitmesi bekleniyor. Yemişlik Bölgesinde yapılacak rezerv konutlarda hızlı adımlar atılıyor, ihaleler yapıldı. Yazıkonak beldemizde ihale yapıldı. Aynı zamanda Çatalçeşme ve yine Zafran’da yapılacak konutlar için proje çalışmalarında sona gelindi. Rüstempaşa Mahallemizde ve Mustafa Paşa Mahallemizde yerinde yapılacak konutlarla ilgili sona gelindi. Elâzığ’ımız değişecek, güzelleşecek, eski yapı stokları tamamen ortadan kaldırılacak. Rabbim inşallah bir daha böyle bir afet göstermesin, vermesin. Ama depreme de hazırlıklı bir şehir haline bu konutlar yapılıp bittiğinde güzel bir şehirle birlikte depreme hazır bir şehir haline gelecek” ifadelerinde bulundu.