Elazığ Emekli Memur Sen Şube Başkanı Cevdet Sevinç, Emekliler Haftası ve 30 Haziran Dünya Emekliler günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

SEVİNÇ: PEK ÇOK İNSANI ÇALIŞIRKEN EMEKLİLİK HAYALLERİ KURDUĞU BİR GERÇEKTİR

Başkan Cevdet Sevinç, “Kamudan emekli olduk, hayattan değil. Türkiye’de resmi rakamlara göre. Kamuya ve özel sektöre hayatlarına en az 30 yılını vermiş, 12 milyonun üzerinde emekli vatandaşımız vardır. Pek çok insanı çalışırken emeklilik hayalleri kurduğu bir gerçektir. Çünkü çalışırken yapmayı istediklerini yapamadığı şeyleri emekli olunca yapmayı planlar. Ama emeklilik zamanı gelip çattığında durumun hiçte öyle olmadığı anlaşılır. Karşılarına çıkan ilk soru “Nasıl geçineceğim” sorusudur” dedi.

Enflasyonun emekli maaşlarını erittiğini söyleyen Sevinç; emeklilere yönelik enflasyon tazminatı, bayram ikramiye tutarının güncellenmesi ve 3 bin 600 ek göstergenin verilmesi talebinde bulundu.

SEVİNÇ: BİR ADIMIN ATILMAMIŞ OLMASI EMEKLİLERİ ÜZMEKTEDİR

Sevinç, “Gündemden düşmeyen 3 bin 600 ek göstergenin verilmesi de emeklilerin beklentisi arasındadır. 3 bin 600 ek göstergenin vaadinden uzun bir zaman geçmesine üstelik 100 günlük eylem planı üzerinden onlarca 100 gün geçmesine rağmen hala somut bir adımın atılmamış olması emeklileri üzmektedir” dedi.