Bakır Maden İçin Birlik Platformu Başkanı Süleyman Seyrek, Maden ilçesi için başka bir tehlikenin maden ocağı tarafından oluşturulduğunu iddia etti.

Başkan Seyrek’in iddiasına göre, İlçede bulunan maden ocağından çıkan ve içinde ağır metallerin bulunduğu su ilçenin çayına bırakılıyor.

SEYREK: İDARİ- CEZAİ İŞLEMLERİN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ

İddiasının araştırılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe sunan Başkan Seyrek, “Maden İlçesi Cami Kebir Mahallesi’nde bulunan ve ETİ Gümüş Şirketine ait Yıldızlar Holding tarafından işletilen maden ocağında usulsüz bir durum mevcuttur. Maden ocağından çıkan ve içerisinde ağır metaller bulunduğunu düşündüğümüz su, insanlara erişebileceği bir noktada olan Ziya Gökalp Caddesi üzerinden geçtiği asansör köprüsünden “şelale” görüntüsü altında bir perdeleme yöntemi ile maden çayına bırakılmaktadır. Burada hem bir sahtekarlık yapıldığını hem de toprağı, hayvanları ve insanları zehirlediklerini bildirmek isteriz. Bu hususta suyun analizinin yapılmasını, yapılan analiz sonucunda kanunsuz bir durumun ortaya çıkması halinde ilgililer hakkında idari- cezai işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.