MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kandiller; manevi atmosferiyle daralan gönülleri, kararan kalpleri aydınlatan, inanç ve düşüncelerimizi berraklaştıran mübarek gecelerdir. Bu kutsal geceler, ferdi ve toplumsal hayatımızda iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimize çeki düzen vererek tazelenme ve yeisten kurtulma fırsatı sunmaktadır.

“ŞÜPHESİZ İNSANLIK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ HADİSELERİNDEN BİRİDİR”

Rebiülevvel Ayının 12’nci gecesi olan bu kutlu gecede Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid-i Nebi’yi idrak ediyoruz. Mevlid Kandili, Hz. Muhammed'in doğumunun ve O’nun insanlığa kurtuluş müjdesi olarak getirdiği mesajlarla kalplerimizin aydınlandığı nurlu bir gecedir. Sevgili peygamberimiz için Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, insanlara “bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı” olarak gönderildiği bildirilmiştir. Peygamber Efendimizin doğumu, şüphesiz insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah, O'nu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir.

“ÖRNEK AHLAKIYLA GÜZELLEŞTİRECEĞİMİZ BİR TAZELENME GECESİ OLMALIDIR”

Mevlid-i Nebi, Peygamberimizin insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun örnek ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme gecesi olmalıdır. Bu duygularla; ilahi vahyin son tebliğcisi, beşeriyetin ebedi kurtarıcısı Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümünü ve bütün hemşehrilerimizin Mevlid Kandillerini kutluyorum. Mübarek Kandilin, dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm gören, hürriyet ve memleket hasreti çeken bütün mazlumların kurtuluşuna vesile olması temennisiyle, İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.”