Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala gündeme gelen konular arasında okul servis fiyatları da yer aldı.

Okula servis kullanarak gidecek olan öğrenciler ve velileri servis ücretlerini öğrenmek istiyor.

Elazığ’da en kısa mesafe 405, en uzun mesafe 557 lira oldu.

TORAMAN: SERVİS FİYATLARINA YAPILAN ZAM 2 KAT BİLE DEĞİL

Okul servis ücretlerinin artan benzin fiyatlarından kaynaklı olduğunu söyleyen Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, “Öğrenci velilerimize belki fiyatlar kendilerine abartılı gelecek ama geçmiş yıla baktığımız zaman bu yılın fiyatları geçmiş yıllara göre daha tasarruflu diye ben düşünüyorum. Geçen yıl bir asgari ücret 2 bin 800 iken bugün 5 buçuk lira doğrudur. Fiyatlarda ciddi anlamda belki görünümde fark var ama bunu fiyat farkına vurduğun zaman iğneden ipliğe hepsine zam gelmiş. Geçen yıl mazotun litre fiyatı 6,5, 6.6 TL; bugün 25-26 lira. Araç sigortası, BAĞ-KUR primleri, çayı, şekeri akla ne gelirse ev giderleri, doğalgaz, elektrik gider olarak ne hesaplanırsa hepsi 5-6 kat olmuş. Ama buna bakıldığında servise yapılan zam 2 kat bile değil. Bizim geçen sene en düşük aldığımız 210 TL’ydi, bugün 450 lira. Belki imkanı dar olan velilerimiz için sıkıntılı ama dünya piyasasında ekonomiye bakıldığı zaman geçmişe yönelik bu yıl daha tasarruflu diye ben düşünüyorum. Fazla kendimizi de yormadan, ezmeden birbirimize destek olarak bu şekilde 2022-2023 eğitim öğretim yılın götürmeye çalışacağız. Ben şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Servislerin yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu belirten servis şoförleri ise fiyatlarda yüzde 25’lik bir artış olduğunu söyledi.

VİDEO