9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkacak sürücüleri uyaran Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, trafik kurallarına uymaları, mıcırlı yollara dikkat etmeleri, yola yorgun ve uykusuz çıkmamaları gerektiğini söyledi.

TOROMAN: BUNU SAMİMİYETİMLE SÖYLÜYORUM

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, “En fazla dikkat edeceğimiz konular, kemer takma, seyir halindeyken telefonla konuşmak, uzun ve kısa yol ayrımı yapmadan tüm sürücülerimiz; seyir halindeyken mutlaka emniyet kemerini taksınlar. Başta sürücüler olmak üzere tüm yolcuların da takmalarını istiyoruz. Ben bunu samimiyetimle söylüyorum; hayat kurtaracak. Şehirlerarası terminaldeki çıkacak arkadaşlarımız, firma sahipleri bu konuyla ilgili yolcular uyarmayabilir ama ben buradan bir daha söylüyorum. Diyorum ki ey vatandaş ey yolcu sen terminalde araca otobüse bindiğin an o emniyet kemerini takacaksınız. Emniyet kemerini takmayan yanındaki vatandaşı da sen uyararak can kurtaracaksın. Onun için en büyük tedbirimiz bunlar. Ayrıca genel güvenlik açısından bayram telaşından kargaşa yaratacak telefonlar, arayan herhangi birileri, ben savcıyım, ben polisim gibi şeylere kesinlikle vatandaşların tamamına sesleniyorum; böyle bir şeyi dikkate almasınlar. Bunlar bir oyun bir tezgah. Gerçek anlamda ne bir savcı ne bir hakim ne de polis böyle bir arama yapar ne de istekte bulunur. Böyle bir şey olması mümkün değil. Bunu da ayriyeten duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

TOROMAN: TAKSİMETRENİZİ KULLANMA MECBURİYETİNDESİNİZ

Şehir içinde Toplu taşıma yapan esnaflara da bayramın ruhuna uygun davranışlarda bulunmaları gerektiğini söyleyen Toraman, “Toplu taşıma yapan minibüs esnaflarıma, öğrenci servisine, ticari taksicilere ve öncelikle ticari taksicilere bu bayram süreci içerisinde buradan defalarca anlattık. Bir daha söylüyoruz. Diyoruz ki siz burada taksimetrenizi kullanma mecburiyetindesiniz. Bunu döne döne ifade ediyoruz. Çoğu arkadaşımız bu konuda ciddi anlamda şikayetler geliyor. Biz esnafımızın tabi ki böyle bir şey yapacağını düşünmüyoruz. Benim esnafım kesinlikle o ticari taksi taksimetresini kesinlikle kullanmamazlık yapmaz. Bundan eminim ama bizim burada vatandaşın şikayetlerini baz almamız lazım. Bu konuyla ilgili de ciddi anlamda burada tüm taksici esnaflarımı uyarıyorum” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL