Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toroman Kanal Fırat Televizyonunu ziyaret etti.

TOROMAN: ŞU AN CİDDİ ANLAMDA ESNAFIMIZDA SIKINTI VAR

Başkan Toroman esnafın sıkıntılarına değinerek, pandemi sürecinde mağdur olan esnaflardan birinin de servis şoförleri olduğunu belirterek, “Bu süreçte sıkıntı yaşayan esnaf içerisinde bizim meslek gruplarımız vardı. Toplu taşımada minibüsçülerimiz %52 çalıştı. 3 gündür araçlarımız doğru düzgün çalışmıyor. Esnafımız cumartesi pazarı beklerdi ki çalışsın şimdi evde oturuyor. Kapanmayalım demiyorum bir an önce bitsin ve bu belada kurtulalım. Bir ikincisi ise öğrenci servisleri. Bizim öğrenci servislerimiz 670’e yakın esnafımız 13-14 aydır mağdur oldu. Biz bunlara yardım konusunda odamızın ciddi yardım yapacak gücü ve imkanı yok. Devletimiz yardımda bulundu ama bu yardımın 3 ay daha devam etmesi için talepte bulunduk. Bu böyle devam ederse 6 ay daha devam etmesi lazım. Şu an ciddi anlamda esnafımızda sıkıntı var” dedi.

TOROMAN: PANDEMİDEN DOLAYI HER TÜRLÜ ESNAFIMIZA DESTEK OLDUK

Şoför esnafı olarak sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini söyleyen Toroman, Elazığ Belediyesinin esnafa katkında bulunduğunu kaydederek, “Bu süreçte belediyemiz katkıda bulundu. Bugün ramazan ayı. Tüm yardım edecek esnafımızın durumu yardım alacak duruma düştük. Pandemiden dolayı her türlü esnafımıza destek olduk. Destek olmaya da devam edeceğiz. Bir tek hasar bize değil kantincisi, kahvecisi, lokanta, düğün salonları, tezi, tuhafiye. Hepsi aynı durumda. esnafımız ciddi manada sıkıntıda” diye kaydetti.

TOROMAN: ŞU AN HERKES YARDIM ALACAK DURUMA DÜŞTÜ

Başkan Toroman esnafın kullandığı kredinin en az 1 yıl ertelenmesi gerektiğini ifade ederek, “Bizim ilimizde bu hastalığın dışında deprem oldu depremler devam etti. Yıkımlar devam ediyor. Biz bunu yaparken o günün şartlarında esnafa kredi verildi. Kimse böyle hastalık olacağını bilemedi. Kimse şu anda para kazanamıyor. Milletvekillerimiz, il başkalarımız muhalefet veya iktidar. Bu işle ilgili valimiz olsun bir araya gelip bu kredilerin 1 yıl ertelenmesi şart oldu. Esnafın bunu ödeyecek gücü yok. Para kazanasın ki parayı ödeyesin. Kazanamıyorlar ki ödesinler. Şu an herkes yardım alacak duruma düştü. Esnafa bin lira dağıtılsa bayram harçlığı çıkar. Orada da göre bir değerlendirme yapılır ihtiyaç sahibi belirlenir bu yardımlar verilir” ifadelerini kullandı.

Toroman, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle hem vatandaşın hem de esnafın sorun yaşadığını belirtti.