Elazığ’da korona virüs vakalarının artması nedeniyle kentin yoğunluk yaşandığı caddelerinde sosyal mesafeye dikkat edilmesi için yeni kararlar alınmıştı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, korona virüs tedbirleri kapsamında 21 Nisan Çarşamba günü aldığı kararlar doğrultusunda Gazi Caddesi, Vali Fahribey Caddesi ve Hürriyet Caddesi’ni ikinci bir emre kadar 09.00 ile 19.00 arasında araç trafiğine kapatmıştı.

Bu karar diğer sokaklarda yoğunluğun artmasına ve şehir merkezinde trafiğin kilitlenmesine neden olmuştu.

Alternatif yollarda gerekli önlem ve tedbirlerin alınmaması nedeniyle içinden çıkılmaz bir hal alan şehir merkezi trafiği vatandaşların tepkisini çekmişti.

Tepkilerin artması ve diğer sokaklarda sıkıntı yaşanması nedeniyle 22 Nisan Perşembe günü, Elazığ Valisi Erkaya Yırık başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi, Gazi Caddesi, Vali Fahribey, Hürriyet ve İstasyon Caddesi’nin tekrardan araç trafiğine açılması kararını aldı.

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toroman’da 1 gün araç trafiğine kapalı kalan Gazi, Vali Fahri Bey ve Hürriyet Caddeleri’nin tekrardan trafiğe açıldığı için Elazığ Valisi Erkaya Yırık’a ve Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’a teşekkür etti.

TOROMAN: VALİMİZ VE İL BAŞKANIMIZ SAĞ OLSUN HEMEN ÇALIŞMALARI BAŞLATTI

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toroman, “Perşembe günü belli bir kara alındı. Kapanan caddelerin üzerinde ciddi anlamda bizlerin temsil ettiğim esnaflarım var. Esnafların tam olarak hareket alanı. Esnaflarımızın iş tezgahı olan bir nokta. Birde şehrin merkezinde bulunan ticaretin işlediği ütün caddeler o gün için kapandı. Sahadaki sıkıntıları görür görmez toplayıp hemen sayın valimize koşarak gittim. Vali ile görüşmemizde caddede olan esnafın, vatandaşlarının sıkıntılarını ve tepkisini bizzat aktardık taleplerimizi illettik. Valimiz ve il başkanımız sağ olsun hemen çalışmaları başlattı” dedi.

Alınan kararının herkesi mutlu ettiğini söyleyen Başkan Toroman, vatandaşlarında duyarlı olması gerektiğini kaydetti.