Elazığ’da hizmet veren kuaförler, berberler ve güzellik merkezleri, geçtiğimiz haftalarda yaptığı oylama sonucunda 1 Ekim tarihinden itibaren Pazar günleri tatil yapma kararı almıştı. Alınan karar valilik tarafından da onaylandı.

TÜRKOĞLU: HAFTANIN 1 GÜNÜ KAPALI OLACAKTIR

Başkan Türkoğlu yaptığı açıklamada, “1 Ekim itibariyle Pazar günleri erkek kuaförleri, bayan kuaförleri ve güzellik salonları haftanın 1 günü kapalı olacaktır. Gelin başı olanları ve damat tıraşı olan tüm meslektaşlarımızın odamıza davetiye veya gelin damatın kimlik fotokopileri ile başvuruda bulunurlarsa bizlerde takip edecek güvenlik güçlerine bilgi vereceğiz. Bu karara sevinen ve sevinmeyen esnafımız oldu ama ne olursa olsun çoğunluk ne ise o şekil hareket etmek zorundayız. Çoğunluk çıkan karar Pazar. Türkiye’nin çoğu illeri pazar diye karar almıştır” diye kaydetti.

Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, alınan kararın hayırlı olmasını temenni ederek, esnafının yanında olduğunu söyledi.

Başkan Türkoğlu, “Bizim niyetimiz esnafı zora sokmak değil. Bizim niyetimiz esnafın yanında durabilmek. Bunu da Elazığ’da bana kayıtlı olan 800 tane üyemin tamamı bu tatili mutlaka istiyordur. Evli olan vatandaşlarımız çocuklarına ailelerine vakit ayırabilir. Haftanın bir günü ailesi ile kahvaltı yapar ve ailesi ile birlikte hareket eder. Emin olun ki Elazığ’da Berber, Kuaför ve Güzellik merkezleri Pazar günleri kapalı olursa kimsenin müşterisi kimseye gitmeyecektir” ifadesini kullandı.