Başkan Ulaş’tan Ramazan Ayı Öncesi Uyarı

Başkan Ulaş: Merdiven altı üretimle mücadele edilmesi gerekmektedir.

Başkan Ulaş’tan Ramazan Ayı Öncesi Uyarı

Elazığ Lokantacılar Odası Başkanı Süleyman Ulaş, ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlara uyarılarda bulunarak merdiven altı tatlılarını kesinlikle almamaları gerektiğini söyledi.

“Merdiven altı üretimle mücadele edilmesi gerekmektedir”

Başkan Ulaş, merdiven altında üretilen tatlıları alıp da canımızdan çok sevdiğimiz çocuklarımıza yedirerek sağlıklarını tehlikeye sokulduğunu ifade ederek “Tatlılarda maliyeti düşürmek için şeker yerine glikoz kullanan merdiven altı üretimle mücadele edilmesi gerekmektedir. Glikoz kullanılan tatlıların genzi yaktığı için uzak durulması gerek. Ben vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Bir kilo tatlının fiyatı bellidir. Ama uygunsuz şartlarda üretilen tatlıların fiyatı çok ucuz oluyor. Vatandaşlarımız sağlık açısından çok sakıncalı ürünlerden kesinlikle uzak durulması lazım” dedi.

“Esnaflarımız fiyat konusunda değil hizmette yarışsın”

Bazı esnafların ürünlerin hakkından az fiyata satarak, kampanya yaparak diğer esnafların haklarını yediklerini ifade eden Lokantacılar Odası Başkanı Süleyman Ulaş, “Bazı esnaflarımız şireli ürünlerinde fiyatları çok düşürüyorlar. Hakkından daha ucuz fiyatlara satıyorlar. Bu duruma bir önce dur denilmesi lazım. Buradan kolluk kuvvetlerine seslenmek istiyorum. Bir önce bu ürünleri satan işletmelerde denetim yapmaları lazım, çünkü bir ürünün üretim maliyeti vardır. Onun altında satılması için mutla ki üründe kullanılan malzemelerden çalınıyordur” diye konuştu.

“Esnaflarımızın başka esnafın ekmeğinde gözü olmasın”

Başkan Ulaş, lokantacıların en mağdur olduğu konuların başında fırınlarda ve kasaplarda yemek pişirilmesi olduğunu ifade ederek “Bazı kasaplar dükkânlarında mangal kurup et pişirerek satıyorlar. Bu esnaflıkla bağdaşmaz bir durumdur. Ayrıca fırınlarda yemek pişiriliyor bu durumu her platformda dile getirmemize rağmen hala bu sorun devam ediyor. Esnaflarımızdan ricamız herkes kendi işini yapsın fırıncı ekmeğini satsın, kasap etini satsın ve lokantacıda yemeğini satsın. Bu şekilde olduğu zaman esnaflarımız rahat bir nefes alır. Bazı kamu kurum ve kuruşları personelini dışında vatandaşlara yemek veriyordu. Görüşmelerimiz neticesinde çok şükür bazı kurum ve kuruluşlarımız kendi personeli dışında kimseye yemek vermiyor artık. Ben kendi personeli dışında vatandaşlara yemek veren kurumlara bir an önce bu uygulamaları bırakmasını istiyorum. Biz kurumların kendi personellerine yemek vermesine karşı değiliz ama bazı kurumlarımız hala bir lokanta gibi personeli dışındaki vatandaşlara yemek veriyor. Ben ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137