Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki farklı yıkıcı deprem meydana geldi.

Meydana gelen depremin ardından uzmanlar, PaluBingöl arasında bir deprem olma ihtimalini açıkladı.

Baskil Belediye Başkanı Değişti Baskil Belediye Başkanı Değişti

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, yaşanabilecek bir deprem öncesinde Palu’da yeni konutlar yapılmasını istediklerini söyledi.

ÜLGEN: GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMASINI İSTİYORLAR

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli "Asrın en büyük felaketi" olarak kabul edilen, bu depremlerin ardından bilim adamları, deprem kuşağının yer aldığı Palu-Karlıova hattına hep dikkatleri çekiyorlar ve gerekli tedbirlerin alınmasını istiyorlar. Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay hatlarının kesişim noktasının yakınlarında yer alan Palu'muzun ve komşu ilçelerimizin, bir an önce tüm özel ve resmi yapı stoklarının risk ve performans analizlerini yaptırarak, MTA Genel Müdürlüğünün güncelleşmiş fay haritalarının ışığında, yapı stoklarının fay yasası çerçevesinde; hem geoteknik zemin etütleri, hem de yapı risk analizleri esas alınarak, hemşerilerimizin evleri Palu merkez talebi de yapılmalıdır. Eğer yeniden yapılacak konutlar, kötü zemin nedeniyle uygun olursa 300,500 m. doğusu-batısı, güneyi-kuzeyi yönlerinde yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ÜLGEN: PALU'MUZUN YAŞANABİLİR MODEL BİR İLÇE OLMASI SAĞLANMALIDIR

Palu'da yer kalmadı deniliyor bize göre çok yer var şöyle ki; Palu Anadolu Lisesinden Gölban gölüne(DSİ Pompa Istasyonu) kadar olan yer. Eski su deposunun sol tarafı Hasan Balo Parkının alt ve üst tarafı, Palu Kale Oteli civarı, Yukarı Palu (Zeve),Haydar Hoca'nın bahçesi ve civarı(Havuz),Zirve Kafe civarı, Gedik, Çarşıbaşı, Aşağı Mahalle (Kasımiye), Cumo Gölünün üst tarafı ve batısı (Seydili yolu), Cemşit Bey Endüstri Meslek Lisesi civarı, Cırik bağları ve başka yerler de sayılabilinir. Palu ve Kovancılar'ın Palu ismi altında tek ilçe olması isteniyorsa, fedakarlık hep Palu'dan beklenmemeli. Zaten Palu gerekli açılımını Yazıbaşı (Sekrat)' ta kadar yaptı. Kovancılar'da resmi kurumlarını, TOKİ ve özel konutlarını bugüne kadar Palu'ya doğru yapmış olsalardı, çoktan birleşme olmuştu. Yani fedakarlık hep Palu'dan beklenmemeli. Elazığ'ında 11. İl olarak Afat Bölgesi ilan edilmesiyle tanınan haklardan yararlanarak, yapı stoklarının güzel bir mimari proje ve sağlıklı bir altyapısıyla Palu'muzun yaşanabilir model bir ilçe olması sağlanmalıdır. Bu sonuca ulaşmak için hiçbir parti ayrımı yapmadan, tüm hemşerilerimizin ortak bilinçle hareket etmelidirler. Önce istişare edeceğiz, sonra ikna olacağız ve ittifak yapacağız. "Birlikte rahmet, ayrılıkta zahmet vardır." Biz Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve yönetim kurulu olarak; Hemşerilerimizin bu haklı taleplerini, başta Palu Kaymakamı olmak üzere ilgililere ve siyasilere ilettik Tabi sadece bununla kalmayıp, süreci ciddiyetle takip edeceğiz. Türkiye'nin yeni afet projeksiyonunda konumu nedeniyle Palu'nun pilot ilçe olması gerekiyor” dedi.