Başkan Ülgen, Palu İçin Yetkililere Seslendi

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, Palu ilçesine yaptıkları çalışmaları anlatarak yapılması planlanan projeler ile ilgili Elazığ İl Protokolünden destek beklediklerini dile getirdi.

Başkan Ülgen, Palu İçin Yetkililere Seslendi

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Başkan Ülgen, Palu’da Meslek Yüksekokulu’nun açılması için Elazığ İl Protokolü’nden destek beklediklerini söyledi.

ÜLGEN: GAYRET GÖSTERMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, dernek olarak yapılan çalışmalara değindi. Ülgen, “Palu binlerce yıllık tarihe, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir kültür ve medeniyeti içinde barındıran, geçmişte olduğu gibi bugün de bölgenin en önemli kültür mirasına sahip bir ilçemizdir. Geçmişten gelen birikimleriyle her zaman tarihi ve kültürel zenginliği ve turizm açısından önemli bir potansiyeli bünyesinde barındıran bölgemizi Palu Kültür ve Dayanışma Derneği olarak temsil etme gayreti içinde olduk. Günümüzde de kültür, tarih, eğitim, ekonomi ve siyasi alanlarda şehrimize dinamizm kazandıran Bölgemiz ve Palu’muz için derneğimiz tarafından birçok projeler hayata geçirilmiştir. Bu projelerin uygulanması noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda Palu Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, kendi dönemimiz içinde yapmış olduğumuz çalışmalardan kısaca bahsetmek istiyorum. Derneğimizi ve faaliyetlerini sosyal medya hesaplarımızda daha etkin hale getirdik. Tüm Palu merkez ve köy muhtarları ile birlikte sivil toplum kuruluşları ile zaman zaman bir araya gelip Palu’nun sorunlarını istişare ederek çözüm yollarını aradık. Çeşitli sağlık kuruluşları ile protokol imzalanarak üyelerimize indirimli sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını sağladık. Palu’nun kültür, turizm ve her alandaki sorunlarını hem siyasilerimizle hem de ilgili kurum müdürleri ile görüşerek gündeme getirdik. Palu ile ilgili çeşitli kültürel etkinlikler ve paneller düzenledik. Palu’nun çeşitli sorunları ve bu sorunların çözümleri ile ilgili Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve dönemin başbakanı Sayın Binali Yıldırım’a brifing dosyaları sunduk. Palu’nun tarihi ve manevi mekânlarına ulaşımın rahat sağlanması için yol, altyapı ve yönlendirme levhalarının yapılması ile ilgili resmi kuruluşlarla görüşüldü. Bu görüşmeler sonucunda sorunların büyük bir kısmı geçen dönem Elazığ Belediye Başkanı Sayın Mücahit Yanılmaz ve şimdiki belediye başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın katkıları ile çözüldü. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Palu Harput Kültür Yolu Projesi kapsamında tarihi eserlerimizin restorasyon ve onarılmalarına hep katkı sunduk” dedi.

ÜLGEN: EN BÜYÜK ADIMI ATMIŞ OLDUK

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile görüştüklerini ve görüşmenin olumlu geçtiğini dile getirdi. Ülgen, “Palu’da bir Meslek Yüksek Okulu’nun açılması için ilçemizin kamu, yerel ve sivil inisiyatiflerin 1995 yılından beri birçok girişimleri olmuş ancak bir sonuç elde edilememiştir. Bu süreç 2004 yılında kurulan derneğimiz tarafından yeniden gündeme getirilerek devam ettirilmiştir.  Bu görüşmeler neticesinde üç ilçeye (Palu, Kovancılar, Karakoçan) hitap edecek Palu Kovancılar arasında Tunceli Üniversitesine bağlı bir fakülte ve Bingöl Üniversitesine bağlı Meslek Yüksekokulları açılması konusunda görüş birliğine varılmış, gerekli hazırlıklar ve çalışmaların başlatılması kararlaştırılmıştır. Keza 2014 ve 2019 yıllarında da Derneğimiz Palu’da bir Meslek Yüksekokulu açılması konusu gündeme getirilmiş ama maalesef bir sonuç alınamamıştır. Bu özlem ve mağduriyetin giderilmesi için derneğimiz tarafından Fırat Üniversitesine yeni atanan Rektör Sayın Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile görüşmelerde bulunduk.  Olumlu geçen bu görüşmeler sonucunda 18.05.2021 tarihinde Palu’da Meslek Yüksekokullarının açılması için resmi başvurumuzu yaptık. Fırat Üniversitesi bünyesinde Fırat Üniversitesi Palu Meslek Yüksekokulu kurulmasına Fırat Üniversitesi Senatosu oy birliği ile 16.06.2021 tarihinde karar vermiş ve senato kararı ile kurulum dosyası 01.07.2021 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilmiştir. Böylece 27 yıllık hayalimize kavuşma noktasında en büyük adımı atmış olduk” dedi.

ÜLGEN: ELAZIĞ PROTOKOLÜ VE TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, destek beklediklerini söyledi. Ülgen, “Dernek olarak, YÖK Genel Kurulunda görüşülmesi ve olumlu anlamda karara bağlanması için gerek Ankara’da YÖK nezdinde gerekse ilgili kurum, kuruluş ve siyasilerle lobi çalışmaları yaptık. Ancak gelinen noktada ilçemize kurulması planlanan Fırat Üniversitesi Palu Meslek Yüksekokulu’nun açılması kararının bir an önce YÖK Genel Kurulu toplantısına gelmesi ve bu kararın olumlu çıkması yönünde başta Elazığ Milletvekillerimiz olmak üzere tüm ilgili kurum, kuruluş, bürokrat, akademisyenler ve tüm hemşehrilerimizin desteklerini bekliyoruz. Özellikle ve ivedilikle milletvekillerimizin bu haklı talebimizi bir an önce gündemlerine alarak YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ile görüşüp ilk Genel Kurul toplantısında gündeme alınmasını ve bu kararın olumlu çıkması için gayret ve girişimlerini bekliyoruz. Umarımız ki bu haklı talebimiz olumlu bir şekilde sonuçlanır ilimize ve ilçemize kazandırılır” diye konuştu.

ÜLGEN: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ülgen, “Kadim bir geçmişe sahip olan ilçemizde eksik gördüğümüz, yarım kalan projelere değinmek ve bunları kamuoyuyla paylaşmak derneğimizin asli görevlerindendir. Bizlerde bu amaçla ilçemizde hizmetlerin tamamlanması ve biran önce hayata geçmesi için ilgili kurumlara bilgilendirmeler yaparak kamuoyuna taşımak zorundayız. Özellikle ilçemizde eksikliğini gördüğümüz hizmetleri şöyle sıralamak istiyorum; Tıpkı Karakoçan ilçemizde yapılan çöp transfer merkezinin Palu ve Kovancılar bölgemize ortak bir şekilde yapılarak, bölgede ki çöp toplama sisteminin modern bir hale getirilmesi, Palu, Kovancılar ortak Devlet Hastanesi, Adliye Sarayı ile Fen Lisesi binalarının ihalesi yapılarak biran önce hizmete sunulması, Özellikle tarih anlamında köklü bir geçmişe sahip olan ilçemizde bulunan tarihi eserler, kültür yapıtları ve tarihi çeşmelerin restorasyonu ile birlikte Palu Kalesi ve etrafındaki kültürel mirasların olduğu alanlarda arkeolojik kazıların başlatılarak Palu Kalesi’nin turizme kazandırılması, Palu Hepimizin Ortak Sevdasıdır düsturuyla çıktığımız bu yolda dünden bugüne kadar ilçemize hizmetler noktasında destek sağlayan, milletvekillerimize, valilerimize,  kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, il genel meclis üyelerimize, kamu kurum müdürlerimize, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, tüm siyasi aktörlere ve özellikle de sesimizi her platformda kamuoyuna duyuran siz basın mensuplarına sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137