Kanal Fırat Medya grubumuzu ziyaret eden Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, Ağın ilçesinde devam eden çalışmaları destek ve hibe ile devam ettiğini söyledi.

USLU: AĞIN’DA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ İKAMETLERİNİ AĞIN’A TAŞISIN

İlçede nüfus problemi olduğuna dikkat çeken Başkan Uslu, “Geçen senenin TÜİK verilerine göre nüfusumuz bin 580’di. Rahmetli rahmana kavuşan covidden dolayı rahmetli olan birçok hemşehrimiz oldu. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Hal böyle olunca bin 400’lü rakamlara düşme tehlikesinde. Tabi bu gerçek anlamda Ağın’ın nüfusu mu değil tabi. Normal şartlarda 2 bin 500 olan nüfusumuz ama gerçek siyasi ideolojik bakımından gerek belediyeden kişisel veya adını ne korsak bunlardan dolayı ilçede ikametini bulundurmayan hemşehrilerimiz vardı. Bunların içinde belediye meclis üyesinden tutun Ağın’da esnaflık yapan, marketi olan arkadaşımızın bile vardı. Bu çağrımıza kulak verdi insanlar. Bize çok teklifler de geldi; ‘ben Çanakkale’de çalışıyorum senede 20 gün Ağın’a geliyor ikametimi oraya alayım’ hayır dedik. Biz onu istemiyoruz. Biz gerçek anlamda Ağın Belediyesi’nden senenin 6 ay ve üzeri hizmet alan hemşehrilerimizin ikamet adreslerini bizde göstermelerini istiyoruz. Bu da gayret doğal. En önemlisi normalde ikamet standartları zaten bu şekilde oluyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün sisteminde birinci adres, ikinci adres sistemi var. Birinci adres uzun süreli kaldığınız adres, ikinci adres ise geçici ikameti olan adres” ifadelerini kullandı.

USLU: BAŞKA AĞIN’IMIZ YOK

Başkan Uslu, “Bir kampanya başlattık. Hemşehrilerimiz bu konuda sağ olsunlar duyarlılık gösterdiler. 2 bin olmadık ama halen daha ilçeden nüfusunu aldırmayan tespit ettiğimiz aileler var, evler var. Bunlarla ilgili de biz de ona göre yapılan hizmetlerde ve gerçek anlamda ikametini alıp bize yardımcı olan ve ilçede TÜİK verilerine göre adrese dayalı sistemden bize ödenek geliyor, ona göre halkımıza hizmet ediyoruz. Hal böyle olunca bize destek olanları bir nevi onure etmek için bir ödüllendirme ama halen inatla adreslerini almayanlara da bir yaptırım gelecek tabi ki. Buradan da hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun. Çünkü Ağın bir tane. Başka Ağın’ımız yok. Başka Ağın olmadığı için biz bu kadar zorlu girerek mesleğimizden istifa ettik geldik çalışıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak Ağın’a hizmet etmeye çalışıyoruz. Buradan da destek olan tüm hemşehrilerimize de şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varlar. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.