Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kanal Fırat Televizyonu Haber Spikeri ve www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi Haber Müdürü Furkan Dilaver’in canlı yayın konuğu oldu…

Elazığ Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Yanılmaz yapılan projeleri ayrıntılarıyla anlattı…

Göreve gelmeden önce Elazığ için 23 proje hazırladıklarını hatırlatan Başkan Mücahit Yanılmaz, hazırlanan projelerin ya tamamlandığını yada tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

İŞTE YAPILMAYAN TEK PROJE!

23 projeden ikisini buzdolabına koyduklarını sadece birinin kaldığını belirten Başkan Yanılmaz, “Vadi park ve füniküleri buz dolabına koyduk öncelik sırasına göre ihtiyaç olduğunda yapacağız. 23 Ana projemizden bir tane kalmış oldu ELBÜS… ELBÜS’ün ihalesini yaptık. Yapımı devam ediyor. Kasım ayı itibariyle Elazığ’da ELBÜS’lerimiz çalışmaya başlayacak. Hilalkent’le Doğukent arasında ring yaparak çalışacak. Dünyada ilk defa 18 metre uzunluğunda körüklü elektrikli bataryalı otobüsleri Elazığ’da kullanacağız. Gazi Caddesi’nden geçecek. Normal araçların geçtiği yollardan geçecek. Zaten özelliği burada. Şehir hastanesinin olduğu bölgeden dönecek tekrar Hilalkent’e gidip gelecek. 10 Dakika içerisinde durağa otobüs gelecek” dedi.

“ŞORŞOR 2020 YILI SONUNDA”

Şorşor deresinin tahmini bitim tarihini açıklayan Başkan Mücahit Yanılmaz, “Şorşor Deresinin Kollektör Hattı yüzde 90’lara geldi. Bitmek üzere 2 binlik borularla yapıyoruz. Artı şuanda kanal yapımı başladı. Şorşor deresi denildiğinde 4 ana iş yapıyoruz. Bir kolektör hattı, iki kanal yapımı, üç rekreasyon alanları, 4 kamulaştırma. Kanal yapımı biraz uzun sürer ama kolektör hattı bu yılın sonunda bitiyor. Kanalında birinci etabı ihale edildi o 2018’de bitecek. Akabinde ikinci etap gelecek. 2018 yılı içerisinde ihale edilecek. 2019 yada 2020 yılında o da bitecek. 2020 yılının sonu itibariyle Elazığ’daki bütün kanal bitmiş olacak. Rekreasyon alanları da bitmiş olacak. Güzel bir gerdanlık Elazığ’a hediye etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“HAMZA BEY 2018 SONUNDA”

Elazığ’ın içme suyunu karşılayacak projeyle de ilgili bilgi veren Başkan Yanılmaz, “Hamza bey barajı şuanda yüzde 90’larda. 2017 yılı sonu itibariyle Hamza Bey barajından su Palu ve Kovancılar’a verilecek. O iki ilçede faydalanacak. 2018’in sonu itibariyle Elazığ Hamza bey barajının suyunu kullanmaya başlayacak. Olağan üstü bir aksilik çıkmazsa. İshale hattının yapımına başlandı. Yapımı devam ediyor” dedi.

“KUZEY İMAR YOLU BU AY BİTİYOR”

Elazığ’daki ulaşım sorununu büyük ölçüde çözmesi beklenen Kuzey İmar Yolu çalışmalarına da değinen Başkan Mücahit Yanılmaz, “Kuzey İmar yolu Eylül ayı içerisinde bitecek. Şuan asfaltı döküyoruz. Muhteşem bir yol oldu. Kuzey İmar Yolu Teknokent’in oradan başlıyor. Çaydaçıra’nın ana girişinde ikiye ayrılıyor. Teknokent’ten, Alparslan Türkeş Bulvarı’na oradan Zübeyde Hanım Caddesi’ne iniyor. Çaydaçıra’nın diğer kavşağından Keban yoluna iniyor. Çaydaçıra’dan Zafran’a, Zafran’dan FÜ Hastanesi önüne, oradan Belediye Destek Hizmetleri önüne, oradan Harput yoluna, Harput yolundan Ulukent üzerinden şehir hastanesiyle birleşiyor. Şehir hastanesinden çıkan bir hemşerimiz Keban yoluna çok rahat ulaşabilecek” ifadelerini kullandı.

“KUZEY ÇEVRE YOLU ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Merakla beklenen Kuzey çevre yolu çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Mücahit Yanılmaz, “Kuzey Çevre Yolunun yapımına başlandı. Birinci bölümü Keban yolu Harput Bağlantısıdır. İkinci Bölümü Keban Yolu Baskil Yolu ağlantısıdır. Üçüncü bölümü Baskil yolu Malatya yolu bağlantısıdır. Diğer taraftan ise Harput’tan Yurtbaşı’na gidecek. Oradan da Bingöl yoluna bağlayacağız” dedi.

HARPUT’A YENİ YOL GELİYOR!

Başkan Yanılmaz, “2018 planlamamızda Harput’a bir yol daha yapacağız. “Hüseynik’ten Çıktım Şeher Yoluna” Türküsündeki şeher yolunu yapacağız. Hüseynik’ten yol Harput’a gidecek. Kalenin bir tarafından gidiş olacak diğer tarafından da dönüş olacak. Harput’a 3 Ana yoldan bağlantı olacak. Harput’u rahat ulaşılabilir bir duruma getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!