Elazığ kent merkezine en yakın, etrafında ise bir çok sanayi faaliyetinin yapılmasıyla en işlek beldelerden biri olan Yurtbaşı Beldesi, yerel yönetimlerin yaptığı çalışmayla her geçen gün gelişimini sürdürüyor.

16 ay önce yapılan seçimlerde belediye başkanlığı koltuğuna oturan Yasin Yılmaz, yaptıkları çalışmalarla beldenin misyonunu değiştirmiş durumda.

Yasin Yılmaz, göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

YILMAZ: TOPLAM 11 ARAÇ BELDEMİZE KATTIK

Yılmaz ise, eskiyen araç filosuna 11 yeni aracı kazandırarak başladıklarını söyleyerek, “1971’den bu yana beldemize sadece 2 tane sıfır araç gelmiş. Biz sadece 16 aydır belediye başkanıyız. 16 ay içerisinde 11 tane sıfır aracı beldemize kattık. 2 tane sıfır otobüs, 1 tane sıfır itfaiye, 1 tane sıfır tüp toplama aracı, 2 tane sıfır traktör, 1 tane sıfır hidromek kepçe, 1 tane sıfır pikap, bir tane daha tüp toplama aracı, ilaçlama makinası bir tane aldık, su arazi aracı aldık. Toplam 11 araç beldemize kattık” dedi.

YILMAZ: GENİŞ VE ÇOK DONANIMLI BİR SPOR KOMPLEKSİ DÜŞÜNÜYORUZ

Gençlerin sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmesi ve topluma faydalı bireyler olmaları için Şeker fabrikası yerleşkesinden 25 dönümlük arazi satın alarak spor kompleksi yapımı çalışmalarına da başlandığını belirten Yılmaz, “Vekillerimizden Allah razı olsun. Vekillerimizin de katkısı çok yüksek. 25 dönümlük bir yer şeker fabrikasından satın aldık. Spor kompleksi önümüzdeki ayın içinde yapacağız. Sözünü de aldık. İnşallah çok büyük bir spor kompleksi, yapacağız. Voleybol, basket bol ve olursa millet bahçesi yapmayı düşünüyoruz. 10 dönüm spor kompleksine ayıracağız. 15 dönümünü de insanlarımızın oturacağı alan yapacağız. Gençlerimizin ortada gezeceğine böyle bir şey düşündük. Sayın Gençlik ve Spor bakanımız söz verdi. Önümüzdeki aylarda spor kompleksi bize kazandıracaktır. Geniş ve çok donanımlı bir spor kompleksi düşünüyoruz” diye kaydetti.

YILMAZ: ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA TEMELİ ATACAĞIZ

Vatandaşa daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla yeni bir hizmet binasının beldeye kazandırılacağını da ifade eden Yasin Yılmaz, “30 araçlık bir garaj hem tamirhane, hem garaj hem personelimizin oturacağı bin metrekareye yakın garaj yapıyoruz. Önümüzdeki aylarda temeli atacağız. Bizim belediye binamız 1971’de yapıldı. 50 sene oldu. 50 seneye yakın bu bina biraz ufak. İnşallah güzel bir belediye binamızı halkımıza kazandırıp halkımıza sunacağız inşallah. Sayın bakanımız inşallah yardımcı olacak. Olmazsa kendi imkanlarımızla yapacağız” ifadelerini kaydetti.

YILMAZ: BELDEMİZE 2 TANE GÜZEL PARK KAZANDIRDIK

Beldeye 2 park kazandırdıklarını da sözlerine ekleyen Yılmaz, “Beldemize 2 tane güzel park kazandırdık. 1 tane eski sağlık ocağımızın orada, bir tanede köy merkezindeki parkımız. Bir tanede merkez camimizin önü. Orayı da dizayn ettik, halkımıza sunduk. Parktan daha büyük orası. 5 dönümlük bir yer var sağ tarafında. Caminin önünde de kerpiç ev vardı. Orayı da parka çevireceğiz. Önümüzdeki aylarda ve senelerde de bizim İbni Sina okumuz var. oradaki arazide park yapacağız, millet parkını yapacağız” ifadelerinde bulundu.

YILMAZ: HEPSİNİ 2-3 SEFERDEN FAZLA İLAÇLADIK

Pandemi süresince gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Yılmaz, “Bütün kamu binalarımız, Sağlık Ocağı, Okullar, Belediye Binası hepsini ilaçladık. Camilerimizi ilaçladık. Kahvelerimizi ilaçladık. Hepsini 2-3 seferden fazla ilaçladık” dedi.

YILMAZ: BU YOLU YENİDEN YAPIP HALKIMIZA SUNACAĞIZ

Hipodromun, Şeker Fabrikasının ve OSB’nin ikinci etabının beldeleri sınırlarında olduğunu anımsatan Yasin Yılmaz, “Opet’in oradan başlayan bizim Şeker Fabrikasının köşesine kadar gelen yolumuz var. Bunu karayollarından yaptıracağız. Bununda sözünü aldık. Karayolları bölge müdürümüz sözünü verdi. Vekillerimiz bize sözünü verdi. Bunu en kısa zamanda yapacağız. Organize Sanayi yolu çok önemli bir yol. Hipodrom bölgemizde, misafirler geliyor, Şeker Fabrikası bizde, OSB’nin 2’inci etabı burada. Yabancı misafirler gelip gidiyor. Bu yolu yeniden yapıp halkımıza sunacağız” diye konuştu.

YILMAZ: YOL, KALDIRIM DÜZENLEMESİNİ DE YAPACAĞIZ

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, “Yurtbaşı’nda bazen yabancı misafirler geldiği zaman, Urfalı, Diyarbakırlı, Adanalısı buraya geliyor. En azından buraya geldiklerinde Yurtbaşı’na geldiklerini görsünler. Beldemizi geliştirme adına düşündük. Burada tabeladan sonra Allah nasip ederse yol kaldırım düzenlemesini de yapacağız. TEİAŞ’ın çalışması var. Elektrik yerden olursa gerisini biz yapacağız. Park 23’ün kaldırımının karşısında olan kısmı burada düşünüyoruz. Yürüme yolu, bisiklet yolu yapacağız. Baştan başlayıp şeker fabrikasının oraya kadar yapacağız. Elektrik aldıktan sonra bunları yapacağız. Saat kulesini yapmaya verdik. Bu ayın 20’sinde gelip saat kulesini kuracaklar” açıklamalarında bulundu.