Heyelan riski nedeniyle Gezin’e taşınması gündeme gelen Maden ilçesiyle ilgili Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz yeni bir rapor hazırladı.

Başkan Yavuz, Maden’in yerine inşasıyla ilgili hazırladığı raporu MHP Genel Merkezi’ne de sundu.

“Maden İlçesi’nin Taşınması Hususunda Halkın İradesi Ve Bilimsel Gerçekler” başlıklı raporda, maden ilçesiyle ilgili vatandaşların, siyasetçilerin ve bürokratların düşüncelerine yer verildi.

Madenlilerin ilçenin taşınmasını istenmiyor vurgusunun yapıldığı raporda ayrıca teknik boyut ve depremsellik ile stratejik boyut da ele alındı.

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz hazırlanan raporda şu ifadelere yer verdi; “Elazığ İli, Maden İlçesi, Camiikebir Mahallesinde mevcut olan heyelan riski gerekçe gösterilerek Maden İlçesi’nin Gezin’e taşınması dillendirilmekte, Gezinde alanlar belirlenmekte, projeler çizilmekte, başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum olmak üzere birçok siyasetçi ve bürokrat ikna edilmeye çalışılmaktadır. Peki, bu planlamayı yapanlar, alınacak bu karardan doğrudan etkilenecek olan Maden Halkının görüşüne neden kulak tıkamaktadır? İşte bu raporun çıkış noktası tam da bu sebeptir. Acaba vatandaş ne istemektedir? Acaba projelendirilen alanın depremsellik durumu nedir? Bu konuda bilim ne demektedir? Raporumuz, Maden ilçesinin yerinde kalmasını isteyenleri ve gerekçelerini anlatmak üzere hazırlanmıştır” dedi.