Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, İlçede bulunan rezervlerle ilgili yaşanan süreci değerlendirerek, sabırsızlıkla çalışmaların başlamasını beklediklerini söyledi.

YAVUZ: UMUTLA BEKLİYORUZ

Başkan Yavuz, “Maden rezervi ülke gündemine oturduktan sonra biz madenliler oldukça heyecanlandık. Bizim ülkemizin ve ilçemizin en büyük sorunu istihdamdır. İlçemizde madenin olması gerek Elazığlıları gerek ilçemizi oldukça heyecanlandırdı. Umutlu bir bekleyiş içerisine girdik. Süreç devam etti. Süreçte yapılan yanlışlar yüzünden mahkeme muhtemelen süreci durdurdu. Bizim umudumuz ve beklentimiz kısa süre içerisinde bunun sonuçlanıp bir an önce ülke ekonomisinin de ilçe ekonomisinin de istihdamının sağlanması için bu rezervlerin bir an önce başlamasıdır. Bu konuda biz yetkililerden de bu sürecin biraz daha hızlandırılmasını talep ediyoruz. Bu rezervin Maden’in çevresini değiştireceğimizi düşünüyoruz. Umutla bekliyoruz. İnşallah mahkeme en kısa sürede sonuçlanır. Bizim yöremizdeki vatandaşlarda bir işe, aşa kavuşmuş olurlar” dedi.

İlçenin afet bölgesi ilan edildikten sonra konut ve iş yeri ihtiyacının doğduğunu fakat henüz konu ile ilgili bir çalışmanın başlamadığını belirten Yavuz, ilçede sadece 150 adet sosyal konutun yapılacağını kaydetti.

Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak nitelendirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanan projeden faydalanamadıklarını vurgulayan Yavuz, sitem etti.

Yavuz ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgiler aktardı.

VİDEO: