Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasanın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiyle, 18 Haziran 2023'te yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalamasının ardından çalışmalar başladı.

YILDIRIM: SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞINDA SEMİH TEKMEN ATANDI

Yürütülecek olan seçim çalışmaları ile ilgili bilgiler veren AK Parti İl Başkanı Şerafetin Yıldırım, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığında Semih Tekmen’in atandığını duyurdu.

Yıldırım, “Semih Tekmen kardeşimiz Seçim Koordinasyon Merkezi başkanı. Aynı zamanda bizim başkan yardımcımız. Biz onun yönetimini de daha sonra duyuracağız. Bir hafta önce aldığımız bir karardı. Zaten çalışmalarını yapıyordu. Bugünden itibaren de resmi aday adaylıkları müracaatlarından itibaren bütün teşkilatın ve il başkanlığının gerektirdiği muhataplıkta o var” dedi.

YILDIRIM: 14 MAYIS’TAKİ SEÇİME EN GÜZEL ŞEKİLDE GİTMEK GİBİ BİR ARZUMUZ VAR

Elazığ’da Kayıtlı Araç Sayısı Belli Oldu Elazığ’da Kayıtlı Araç Sayısı Belli Oldu

Düzenlenen toplantıda basın mensuplarına bilgiler aktaran Başkan Yıldırım, 8 Nisan’da aday listelerin YSK’ya teslim edileceğini belirterek, deprem nedeniyle göç etmek zorunda kalan depremzedelerin de 18 Mart’ta adres güncellemelerini yapmaları gerektiğini kaydetti.

Yıldırım, “8 Nisan akşamı listelerin YSK’ye verilmesi süreci tamamlanacak. 9’undan itibaren de adaylar belli olmuş şekilde 9 ve 10’undan itibaren çalışmaya başlayacaklar. 10 Nisan’ı kabul ettiğinizde 30-35 günlük seçim kampanyası kalıyor. Buda geçmiş seçim süreçlerinden çokta kısa bir kampanya dönemi. Bununda kendi içinde gerektirdiği zorluklar ve zaruretler var. Dolayısıyla biz bize belirlenmiş 14 Mayıs’taki seçime en güzel şekilde hazırlanıp gitmek gibi bir arzumuz var. Resmi kayıtlara göre merkezde 5600 tane bugünkü rakam ile ilimize gelmiş depremzede var. Belki bunların tamamı seçim döneminde burada olacaklar. Dolayısıyla bir vatandaş olarak en doğal hakkı olan oy kullanma hakkını da yerine getirmesi gerekir. Depremde yaraları var acıları var onlarında bizim de var ama böylede bir vatandaşlık görevimiz var. Dolayısıyla biz onları aydınlatacağız. 18 Mart’a kadar onlar e-devlet üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden bu değişikliği yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldırım, aday adaylığı başvurularının 16 Mart tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Yıldırım, başvuru aidatının bu dönem alınmamasına; bunun yerine AFAD’a bağış şeklinde yapılmasına karar verildiğini anımsatarak, başvuru ücretlerini açıkladı.

Başkan Yıldırım, “16 Mart saat 17.00’e kadar süreç devam edecek. Buraya kadar bir kere istifa etmeleri gerekiyor. İki yerden müracaat yapılacak. Biri il başkanlığı biri genel merkezimiz. Erkek adaylar için 20 bin lira, kadın ve genç adaylar için 10 bin lira, genç aday yaş sınırı 18 ile 30 arası. Engelliler içinde 5 bin lira olacak. Engelliler içinde yüzde 40 engelli raporu veya belgesi olma şartı var” dedi.