Galericiler Sitesi Dernek Başkanı Ercan Yılmaz, oto galericiler esnafının yaşadıkları sıkıntılara değindi.

YILMAZ: ÇARŞIDA İŞLER AÇILINCA ÇARŞIYA DÖNÜŞLER BAŞLADI

Başkan Yılmaz, “Bizim sıkıntılarımız çok fazla. Biz buraya 2015 yılında geldik. O günden bu güne sitenin genel fiziki yapısı ile alakalı sıkıntılarımız oldu. Bunun dışında bizim çarşı merkezinde iş yerimiz vardı. Buradan çıkmanız lazım yeni genelge geliyor dediler. Bizlerde belediyeyi, valiliği, emniyeti zor durumda bırakmamak için esnaf olarak buraya çıkıp geldik fakat geldikten sonra kendi iş yerimizde iş yerimizi bıraktığımız yerde tekrar galerici açıldı. Arkadan tarak gibi geldi. Halen daha açılıyor. Bunlar bizim gardımızı, tepkimizi düşürdü. Biz buraya geldik esnaf buraya yoğunlaşmaya başladı. Çarşıda işler açılınca çarşıya dönüşler söz konusu olmaya başladı orda duyarsız kalınca idare o günkü belediye dışardaki yapılandırmaya gerçekten net cevaplar vermedi arkasında durmadı bizi buraya getiren il idare buraya getirdikten sonra çarşı merkezinde açılan iş yerlerinde gerekli tedbirleri almadı. Böyle olunca da ikilem oldu insanların şevki kırıldı heyecanı kırıldı üvey evlat muamelesi gördük tabiri caizse” dedi.

Memuru ’da ikinci el araç satıyor, esnafı da.

YILMAZ: ÇEŞİTLİ TABELALAR ADI ALTINDA BU TİCARETİ YAPIYOR

Dernek Başkanı Yılmaz, “Kiramız pahalı, geliş gidişlerimiz pahalı mesailerimiz farklı olmaya başladı. Bir lira yapacağımız masrafı üç lirayla kapatmaya başladık buda maliyetimize yansıyor ister istemez. Bakıyorsunuz çarşı merkezinde bıraktığınız iş yerinde, yasak olan iş yerinde adam çeşitli tabelalar adı altında bu ticareti yapıyor. Biz bunu yapamadık esnafız ikinci el oto ticareti yapıyoruz” diye kaydetti.

YILMAZ: VERİM ARTIŞI OLMAZ

Bu bir kul hakkıdır diyen Başkan Ercan Yılmaz, “Kul hakkı açık ve net konuşayım buna göz yumanlarında bunu yapanlarında bu kul hakkında vebali olduğunu sizin aracılığınızla iletiyorum. Herkes kendi işini yapsın ben TV spikerliği yapıyor muyum? yapamam özel bir beceri ister ilgi ister herkes her şeyi yapar diye bir şey yok. Yapın şartlarımız eşit olsun gelsinler hizmet yapsınlar diyecek hiçbir şeyimiz yok. Ama biz bur da yaparken çarşı merkezine göz yumulursa esnaflar arası ikiciliğe sebep olur verim artışı olmaz. En büyük sıkıntılardan biri bu” ifadelerine yer verdi.

YILMAZ: BUNLARA GÖZ YUMULMASININ TARAFTARI DEĞİLİZ

Galericiler Sitesi Dernek Başkanı Ercan Yılmaz, “Son dönemde Pandemi olayı girdi fiyatlar arttı ÖTV çıktı fiyatlar arttı bu işi yapmayan hiçbir memur, esnaf yok lütfen bu işi bıraksınlar ya memurluğu bıraksınlar ya da esnaflığı bıraksınlar. Memur esnaf olmuş herkes ikinci üçüncü işi yapıyor. Böyle olmaz böyle olmamalı. Merdiven altı işletmeler diyoruz, bunlara göz yumulmasının taraftarı değiliz. Devlet büyüklerimizden bunun çözüm noktasında acil yeni yönetmeliklerle tedbirlerin alınmasını istiyoruz” açıklamalarını kaydetti.