Elazığ Otobüsçüler Dernek Başkanı Yüksel Yüce Kurban Bayramı’nda Elazığ Otobüs terminalindeki yolcu sayısı ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Yüksel Yüce, taşıyacak yolcu bulamadıklarını ifade etti.

YÜCE: YOLCU BULAMIYORUZ

Elazığ Otobüsçüler Dernek Başkanı Yüksel Yüce, “Bayramın birinci günü itibariyle halen daha gelişler devam ediyor. Büyük şehirlerden küçük şehirlere doğru yolculuklar devam ediyor. Bugünden sonra gelişler düşer artık. Bizim bugün Elazığ’dan dönüş olarak sıkıntımız var tabi. Yolcu bulamıyoruz. Gelen insanlar bayramlarını evlerinde aileleriyle geçirecek, kurbanlarını kesecekler. Bugün çok daha yolcumuz az. Doluluk oranımız yüzde 10-15 gibi oranlarda. Yarın itibariyle bugün sayı artmaya başlayacak. 25-30’ları bulacağız. Üçüncü günü daha yoğunlaşacağız, dördüncü beşinci günü tam dolu olarak gelen Elazığ halkımızı tekrar geriye dönüş olarak göndereceğiz inşallah. Tek yönlü bir yolculuk oldu. İki taraflı olmadı. Yolcu bulamıyoruz götürmeye. Getirdik, götürecek yolcumuz yok. Cuma, Cumartesi, Pazar da onu yaşayacağız. Buradan götüreceğiz, o taraftan yolcu bulamayacağız. Yolcu sayımız iki taraflı olmuyor. Bir taraftan dolu oluyor diğer taraftan daha az yolcu taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

YÜCE: PANDEMİ SÜRECİNDE EN ÇOK ETKİLENEN SEKTÖRÜN BAŞINDA GELİYORUZ

Pandemi sürecinin otobüs sektörünü etkilediğini ifade eden Başkan Yüce, “Bu 16 aylık pandemi sürecinde okullar açılmayınca öğrencilerin seyahat imkanı olmadı. Yıllarca beklediğimiz okullar tatil olsun, yolcumuz artsın dediğimiz süreç şimdi okullar açılsın yolcu bulalım sürecine girdi. Allah nasip ederse pandemiyi de aşarsak dokuzuncu aydan sonra okullarımız açılır. Öğrencilerimizi taşımaya başlarız. Öğrencilerin okulları kapalı olunca sirkülasyondan faydalanamıyoruz. Geçmiş yıllarda asker yoğunluğu vardı o da azaldı artık. Pandemi geçirdik, az yolcu bulduk, gün oldu seyahat yasakları geldi, gün oldu bizi kapattılar 45 günlük tamamen kapanan dönemlerimiz oldu. İnşallah bunları Allah bir daha yaşatmasın. Böyle bir şeyi ilk defa yaşıyoruz biz. Pandemi sürecinde en çok etkilenen sektörün başında geliyoruz. Hakikatten büyük yara aldık. İnşallah Allah bugünden sonra yüzümüzü güldürür diyelim. Pandemi sürecinin aşılması lazım. Bu bizim için de öyle. Başka ticaretle uğraşanlar için de öyle” şeklinde konuştu.