Edinilen bilgiye göre, Baskil İlçesi Topaluşağı Köyü’nde gece yangın meydana geldi. Elektrik tellerinden çıkan kıvılcım nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlerin dakikalar içerisinde evlerin yakınlarına sıçraması nedeniyle köylüler büyük panik yaşadı.

Yangın sabaha doğru söndürülürken, yangının boyutu ise günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Bin 500 civarında kayısı ve çeşitli meyve ağaçları zarar görürken, sulama sistemi ise kullanılmaz hale geldi. Yanan alan içerisinden bulunan arı kovanlarındaki arılar da telef oldu.

Bahçesi yanan mahalle ve büyük maddi zararı olan Halil Görgöz, yangının elektrik tellerinden meydana geldiğini iddia ederek, daha öncede aynı noktada yangınların çıktığını söyledi.

“ELEKTRİK TELLERİNDEN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Halil Görgöz, “Gece uyandım ve alevlerin rüzgarın etkisiyle evlere geldiğini gördüm. Eşimi alarak bölgeden uzaklaştık. Gece çok şiddetli rüzgar olduğu için müdahale edemedik. Zararımız çok büyük bin 500 civarında ağacımız yandı. Yetkililerden gerekli yardımları talep ediyoruz. Gece 01.30 civarında yangının meydana gelmesi ve yangının çıktığı nokta yol güzergahı olmaması nedeniyle ve tam enerji hattının olduğu bölgede olması nedeniyle elektrik tellerinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Daha önce de aynı noktada yangın meydana gelmişti. Biz bununla ilgili elektrik tellerinin gevşek olduğuna dair müracaatımızı yapmıştık ama buna karşılık bir geri dönüş sağlanmadı. Bu afeti yaşadık. Amcamın oğlunun 81 kovan arısı vardı onların da büyük kısmı yandı ve telef oldu. Büyük korku yaşadık tek tesellimiz ise canımıza bir zararın gelmemesi” dedi.

“YANGIN EVİMİZİN DİBİNE KADAR GELDİ”

Bahçesi zarar gören Avni Görgöz de “Gece uyandık her taraf yanıyordu. Canımızı kurtardık ilk olarak. Yangın evimizin dibine kadar geldi ama evlerimiz çok şükür yanmadı. Bahçelerimiz her yer yandı. Çok büyük hasar oldu. Sulama sistemimiz komple zarar gördü. Ağaçlarımızın büyük çoğunluğu zarar gördü. Candan uzak oldu çok şükür” ifadelerini kullandı.

Yangının elektrik tellerinden kaynaklandığını ifade eden Alibey Görgöz ise, “Yangın elektrik tellerinden çıktı. Yangından sonra baktık ki elektrik telleri üst üste atmış. Canlı hayvanlarımızı zorla kurtardık. Çok sayıda ağacımız yandı.” Şeklinde konuştu.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.