Baskil'de Kayısıyı Dolu Vurdu

Elazığ’da etkili olan dolu yağışı nedeniyle tarım arazileri büyük zarar gördü.

Baskil'de Kayısıyı Dolu Vurdu

Dolu çiftçileri vurdu, çiftçiler ise devlete sığındı. Dolu yağışından etkilen Baskil’in Karoğlu köyünde yaşayan vatandaşlar ise devletten destek bekledi.

“BAŞKA HİÇ BİR GELİRİMİZ YOK”

Karoğlu köyü sakinleri şikayetlerini işte böyle dile getirdi.

Eski Köy Muhtarı Şükrü Karaçil; “Bu köyde oturmaktayım malumunuz bizim bütün servetimiz hep kayısıcılık. Başka hiçbir gelirimiz yok. Dün akşam yağan yağmurda bahçelerimiz çok mağdur durumda bu mağduriyetimizi biz sizin vasıtanız ile devletimize bildirmek istiyoruz. İlgili makamlara yalnız şunu rica ediyoruz milletvekillerimizden bizim hakkımızı arayın. Malatya’da böyle bir şey olduğu zaman oranın milletvekilleri hep ayağa kalkıyor hatta ağladı gördüm. Bizden onlardan bunu istiyoruz Allahtan aşağı bizim hakkımızı siz arayın. Halkımız gerçekten fakir durumda sizlerde geldiğiniz için teşekkür ediyorum “dedi.

“DEVLET BİZİ DÜŞÜNSÜN”

Karaoğlu Köyü Muhtarı “Dün gece köyümüzde dolu yağdı. Malumunuz kayısı diye bir şey kalmadı gerekeniz zaten eski muhtarımız söyledi. Devlet bizi düşünsün köylüyü düşünsün artık bizde ne varsa kayısıdır. Kayısıdan başka bir şeyimiz yok” ifadelerini kullandı.

“TUTUNACAK DALIMIZ YOK”

Şaban Karaçil; “Devletimizden mağduriyetimiz giderilmesini rica ediyoruz. Başka hiçbir gelirimiz yok başka tutunacak dalımızda yok. Sizin de vasıtanız ile ilgili yerlere duyurulsun istiyoruz.  Devletten destek istiyoruz. En azından bunun ilacı var” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 21:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137