Yatak örtüleri, bebek battaniyeleri, kazanları, el iş panolar, süs eşyaları hepsi kadınların elinden, el emeği göz nuru…

Baskil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün hamarat kursiyerlerinin elinden çıkan ürünler, açılan sergide beğeniye sunuldu.

“Hayat Boyu Öğrenmeye varız”

Serginin açılışında konuşan Baskil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Özden Özen, Halk Eğitim Merkezinin çalışmalarını bir bir anlattı.

Müdür Ahmet Özden Özen “Merkezimiz dikiş nakış yeri olmaktan çıkmış her yaştaki insanımızın beklentilerine uygun kurslar yapan bir merkez haline gelmiştir. Merkezimiz çağın ihtiyaçlarına uygundur. Hayat boyu öğrenme ile bu kurslarda kendisi ve çevresiyle barışık insan yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Baskil halk eğitim merkezi olarak bu sene 4 adet okuma yazma kursu, 11 adet sosyal kurs, 40 adet mesleki kurs olmak üzere toplam 55 kurs açılmıştır. Bu kurslara 895 kursiyer katılmış olup tamamlanan kurslarımızda 470 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmıştır. Kurslarımızın bir kısmı halen daha devam etmiştir. Avcılık, resim, bağımlılıkla mücadele, bilgisayar vs kursları açılmıştır. Açık ortaokul ve açık liselerimizde vardır. Tüm kurlarımızda gösterdiği yüksek performans gösteren öğretmenlerimize teşekkür ederim ”dedi.

“Annelerin, kadınların, önemli çalışmalar gerçekleştirdi”

Baskil Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu,” Burada vatandaşlarımızın yetişmesi ve daha sonrasında yetiştirdiklerini görünce umudumuz artıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah üretme şevkimiz sürer Baskilimiz, Elazığlımız, Türkiyemiz büyür”dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere, belgeleri verildi