Baskil MYO’da Depremzede Çocuklara Bilim Şenliği Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Baskil Meslek Yüksek Okulu’nda depremzede çocuklara bilim şenliği düzenlendi.

Baskil MYO’da Depremzede Çocuklara Bilim Şenliği Düzenlendi

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından, afet bölgesindeki çocuklara ve gençlere etkinlikler ve atölyeler ile destek olmak amacıyla açılan 4007 Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” özel destek programı kapsamında Fırat Üniversitesi Baskil Meslek Yüksekokulu’nda Bilim Şenliği düzenlendi.

TÜBİTAK-4007 Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” özel destek programı kapsamında Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Birol Bulut yürütücülüğünde “Birlikte Aşacağız, Bilimle Başaracağız” adlı bilim şenliği, ülkemizde yaşanılan depremlerden doğrudan etkilenen 11 ilden biri olan Elazığ ve Baskil ilçesindeki depremzede öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmayı amaçlayan bilimsel ve uygulamalı etkinlikler içermekte.

Düzenlenen etkinliğe; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Baskil İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Karayıl, Baskil MYO Müdürü Prof. Dr. Niyazi Bulut, Proje Koordinatörü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birol Bulut, öğretim üyeleri ile depremzede öğrenciler katıldı.

BULUT: BİR KEZ DAHA ANLADIK Kİ BİLİM HAYATIMIZIN HER YERİNDE OLMAZSA OLMAZ ÖNEME SAHİP

Programın açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Birol Bulut, “Böyle anlamlı bir günde anlamlı bir proje ile sizlerle olmaktan büyük onur duyuyorum. 6 Şubat depremleri arkasından bir kez daha anladık ki bilim hayatımızın her yerinde olmazsa olmaz öneme sahip. Bugün Baskil ilçemizde düzenlediğimiz bu etkinlikle, depremden etkilenen çocuklarımıza özellikle fen bilimleri, mühendislik, spor bilimleri ve zekâ oyunları, müzik, çocuk gelişimi ve okul öncesi atölyelerinde alanlarında uzman ekibimizle destek olmaya geldik. Proje ekibinde yer alan tüm ekibe, TÜBİTAK’a, Elazığ Belediyesi ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş hocama teşekkür ediyorum” dedi.

GÖKTAŞ: PROJEDE EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” özel destek programı ile depremden etkilenen çocukların atölye çalışmaları ile bilime ve teknolojiye merakını artırmanın hedeflendiğini belirterek, “Proje İlköğretimden lise son sınıf öğrencilerine kadar çocuklarımızı bilimle tanıştırmak, onlarda farkındalık yaratmak, böylece ileriki zamanlarda ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi teknolojiye duyarlı ve onları geliştirmeye yönelik kabiliyetlerini ortaya çıkarmak maksadıyla düzenlenen bir program. Bu program kapsamında proje yürütücüsü Doç. Dr. Birol Bulut hocamız tarafından yürütülen proje ile afet bölgesinden gelen öğrencilerimiz için farkındalık oluşturmak amacıyla bilim şenliği düzenlendi. Aynı zamanda çocukların depremin yıkıcı psikolojik etkilerinden uzaklaşmasına katkı sağlayan bir proje oldu. Ben kendisini ve projede emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

BİLGİNOĞLU: ÖZEL DESTEK PROGRAMI PROJESİNİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ise, Elazığ Belediyesi olarak yapılan tüm bilimsel etkinlilere destek olduklarını ifade ederek, TÜBİTAK-4007 Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” özel destek programı projesinin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından 3 gün sürecek olan Bilim Şenliğinin açılışı yapılarak, öğrenciler için hazırlanan atölye çalışmaları ile öğrencilere güzel vakit geçirmeleri sağlandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137