Elazığ’da yaklaşık 20 yıldır gündemde olan ve çözülemeyen Fuar alanı, sorunu çözüme ulaştı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,göreve gelir gelmez belediye meclisinde fuar alanı ile ilgili karar aldıklarını belirterek,Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait fidanlık alanının fuar  alanına dönüştürüleceğini söyledi.

“BAYRAMDAN ÖNCE İHALEYE ÇIKACAĞIZ”

Fuar alanı ile ilgili gerekli yazışma ve çalışmaların yapıldığını ifade eden Şahin Şerifoğulları, Kurban Bayramı öncesinde ihaleye çıkılacağını kaydetti. Şerifoğulları, “Fuar alanı 20 yıldır Elazığ’da konuşulan bir türlü çözülmeyen sorunların başında geliyordu. Biz göreve geldikten sonra hızlı bir şekilde meclis kararımızı alarak fuar alanının yerinin değiştirilmesini gerçekleştirdik. Akabinde Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait fidanlık bölgesindeki alanı belirleyerek bunun yazmışlarını yaptık. Hızlı bir şekilde rabbim nasip ederse bayramdan öncede ihaleye çıkarak Elazığ’ın en önemli problemlerinden bir olan fuar alanı sorununu çözeceğiz” dedi.

BAKANLIKTAN 6 MİLYON, BELEDİYEDEN 12 MİLYONLUK KATKI VERİLECEK

Belediye Başkanı Şerifoğulları, “Bu noktada tabi sayın valimizin çok büyük katkıları ve diğer bağlı kuruluşlarımızın katkıları işimizi kolaylaştırdı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yaklaşık 6 milyon katkı alacağız. Bunun yanında Elazığ Belediyesi olarak da 12 milyonluk katkı vererek hem Elazığ’a çok güzel bir fuar alanını kazandıracağız. Aynı zamanda içerisinde STK’ların büyük toplantılarını yapacağı bir mekan ve nikah alanını da fuar alanının merkezinde yaparak Elazığ’a güzel bir kompleks kazandıracağız” ifadelerini kullandı.