Peki uzmanların dediği gibi Ramazan ayı boyunca hafif olduğu için sütlü tatlılar mı, yoksa baklava, kadayıf, Antep sarması mı?

İşte bu soruların cevabını Tatlıcı Murat Usta verdi.

Murat usta  “11 ayın sulatanını bütün herkese bereket getirmesini cenabı Allahtan talep ediyorum. Bu ülkenin üzerinden bir an önce bu musibetin kaldırılması nasip olsun. Ramazan hayrı vesilesiyle. Ramazan bildiğimiz gibi bereket aydır. Gerçekten kendiliğinden üretilen bir bereket nasip ve tatlılarda için de oluğu zaman bu daha da artıyor. Ramazan ayı iş potansiyeli olarak baktığımız zaman çıtamız yükseğe gidiyor.  Tatlı tüketimi ihtiyaç olduğu zaman gündüz vücut halsiz düşünce ister istemez tatlı ihtiyacı doğuyor. Eskiden tatlı mecburiyet diye bir şey yoktu. Şuan günümüzde tatlı olmasa olmaz hale geldi. Bu gelenek Osmanlı zamanından gelmektedir. Tatlıyı sevip tatlı tatlı konuşma nasip olur inşallah. Ramazan da tulumba tatlısı olsun, kadayıf , baklava’ ya yoğun bir talep var “ dedi.

Ramazan ayında en çok hangi tatlılar tüketilir?

Ramazan ayın da tulumba hafif bir tatlı olduğu için ekonomik duruma göre de baktığımız zaman o da uygun. Kadayıf zaten Elazığ da vazgeçilmez bir tatlı adresi olmuştur. Kaymaklı kadayıf burma kadayıf talepler arasında. Baklava bu gün en normal düzeyde olan vatandaşlar tarafında da tüketiliyor diye söyledi.

Sütlü tatlılar mı yoksa baklava kadayıf mı ?

Sütlü tatlılar kötü değil. Sadece sütlü tatlılar hazır. Bizim tatlılarımız doğal. Elazığ’ın halis muhlis şekerini kullanıyoruz. Milletimiz için kalite neredeyse çıtayı o yöne çekmeye çalışıyoruz. Ramazan ayı zaten insanlar fazla tatlı tüketimi olmaz. 3 dilim 4 dilim olur onu da kaliteli tüketmesi lazım. Sütlü olsun sütsüz olsun ikisinden de  kullanmak zorun da kalır. Bizim yöremizin insanları şerbete alışmış şerbet de gerçekten günümüzün vazgeçilmez tatlılarından olduğu için az ve kaliteli tüketmek gerektiğini belirtti.