Kovancılar İlçesi’ne bağlı Bayramyazı Köyü İlkokulu ve Ortaokulu’na kütüphane açıldı.

Elazığlı Şair Yazar Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun adının verildiği kütüphanenin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kaya, Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın ve eğitimciler ile öğrenciler katıldı.

TAŞKIN: 2 BİN TANE KİTAP BAĞIŞI YAPTIK

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi’nin de 2 bin kitap bağışında bulunduğu kütüphanenin açılışında konuşan Başkan Fatih Murat Taşkın, “Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi olarak bu kampanya doğrultusunda 11 tane okulumuzun kütüphanesinin zenginleştirilmesini ya da kütüphane kurulumunu sahiplendik. Bugün Kovancılar Bayramyazı ilk ve ortaokulundayız. Bu kütüphanenin kurulumuna ve zenginleştirilmesine 2 bin tane kitap bağışı yaptık. Bunun yanı sıra bizim kitap bağışımızdan bağımsız olarak okul müdürümüzün, öğretmen arkadaşlarımızla birlikte çok ciddi bir mücadele verdiğini biliyoruz. Okul aile birliğimizin, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün. Niyazi Yıldırım Gençosmanlu’nun ismini yaşatacağımız bu kütüphanemizin Bayramyazı İlkokulunda eğitim öğretim hayatlarını sürdüren öğrencilerimize, bu okulda görev öğretmenlerimize yapan faydalı olmasını diliyoruz. Bu kütüphanemize katkı sunan tüm hayırseverlere de teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYA: İLÇEMİZDEKİ BÜTÜN OKULLAR İÇİNDE KÜTÜPHANESİ OLMAYAN OKULUMUZ KALMADI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Kaya, “Kovancılar ilçemiz Elazığ’ın en büyük ilçesi. En fazla okulun ve en fazla öğrencinin olduğu ilçemiz. Kütüphanesiz okul kalmasın kampanyası kapsamında en son kütüphanesi olmayan okulumuz Bayramyazı İlköğretim okuluydu. Şu an itibariyle ilçemizdeki bütün okullar içinde kütüphanesi olmayan okulumuz kalmadı. Kütüphanelerimiz zengin kütüphaneler. Z kütüphanes olan kütüphaneler” şeklinde konuştu.

AKPOLAT: KIRSAL BÖLGELERDE BU KİTAPLARIN FAYDASI DAHA ÇOK

Okul Müdürü Gürsel Akpolat, “Okulumuza kazandırılan bu kütüphane inşallah öğrencilerimiz için faydalı olacak. Şu an bilgi ne kadar dijital ortamda olsa da kırsal bölgelerde bu kitapların faydası daha çok. Çünkü öğrencilerimizin, çocuklarımızın bu dijital ortamda bu bilgilere ulaşması biraz daha zor olduğu için inşallah bu kütüphanemiz bu çocuklarımız için birer ışık olacak. Hepsi de vatanına birer hayırlı evlat olacaktır” dedi.