Büyük Birlik Partisi, Akçakiraz ve Mollakendi Beldelerinde Seçim Koordinasyon Merkezi açtı.

AKÇAKİRAZ SKM AÇILIŞI

GÜL: BURADAN SİZLERE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEM AZDIR

Akçakiraz Beldesi’nde açılan Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışında konuşan Belde Belediye Başkan Adayı Nurettin Gül, “Biz seçimden çıktığımızda seçimi kaybettiğimizin hiçbir zaman ifade etmedik. Çünkü biz o gün seçim çalışmalarına başladığımızda bir söz söylemiştik; ‘bizim görevimiz insanlara doğruyu, güzelliği, adil olanı anlatmaktır. Bizler seferden sorumluyuz’ demiştik. Nihayetinde konuşulduğu seçim çalışmalarında ‘bizi aldatan bizden değildir’ diyerek ev ev, kapı kapı ziyaretlerinde bulunduk. Neticesinde de 31 Mart akşamında ‘Yarabbi biz görevlerimizi tamamladık, artık taktir senindir’ dedik. İşte görevimizi tamamladığımızdan dolayı seçimi kazandık. İşte biz görevimizi hakkıyla yapıp sandıktan çıktıktan sonra oy vereninde, oy vermeyeninde gelip seçim büromuzda omuzumuza sarılıp ağladığı bir seçim sürecini yaşadık. Dolayısıyla değerli kardeşlerim; buradan sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır bizleri bağrınıza bastığınızdan dolayı. Tabi malumunuz geçen dönem seçim süreci oldukça hareketliydi. Nasıl hareketliydi? Bakanlarımızın biri gidip biri geliyordu. Milletvekillerinin biri gidip, yine biri geliyordu. Akçakiraz’ın sokaklarında bizler seçim çalışması yaparken bizim çıktığımız evin karşısından Milletvekili çıkıyordu. Böyle sokakta beraber çalışma yapıyorduk. Altınçevre’nin meydanına mitingler düzenleniyor, Akçakiraz’a olmadık vaatler, sözler dağıtılıyordu. Tabii orantısız bir güçle karşı karşıyaydık” ifadelerini kullandı.

GÜL: SİYASETTE VAR OLMANIN TEMEL GAYESİ BİR KOLTUK DEĞİLDİR

Siyasette var olmanın gayesinin koltuk olmadığını ifade eden Başkan Adayı Gül, “Siyasette var olmanın temel gayesi bir koltuk değildir. Bizim gözümüzü açtığımızdan beri kendimizi bildiğimizden beri siyaset bakışımız hep şu olmuştur; ‘insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ İşte temel ölçümüz, yola başlama nedenimiz. Yine bizim siyasette var oluşumuzun temel nedeni; ‘siz iyiliği emredin kötülüğü, yanlışı nefyedeceksiniz’ diyen bir dinin mensubu olduğunuzdan dolayı. Ve siyasetteki tek gayemiz; ‘insanlardan sadece ve sadece Allah senden razı olsun’ duası almak ve Rabbimizin rızasını kazanmaktır. Eğer farklı bir düşüncemiz olsaydı; bizler de aynen Akçakiraz’a her dönem olduğu gibi ki bu dönemde baskın bir şekilde bunu gördünüz. Sandıktan çıkar çıkmaz hemen başlar kapı kapı gezmeye, önümüzdeki seçimde bana oy verecek misiniz diye insanlardan söz almaya başlardık” şeklinde konuştu.

GÜL: ALT YAPI ŞEBEKEMİZ ARTIK YETERLİ GELMİYOR

Akçakiraz Belediye Başkan Adayı Gül, “Geçen dönem ‘Akçakiraz’ı Paris yapacağız’ diyen Sayın vekiller yine beldemizdeler. Hanımefendi Milletvekilimiz bugün haftalardır Akçakiraz’ımızın evlerinde, seçim bürolarında programlar tertip ediyor. Ben buradan sormak istiyorum; Sayın Vekilimize. Akçakiraz’a tekrar beş yıl sonra geldiğinizde ne gördünüz? İnanıyorum ki içinden şu duygular geçmiştir; ‘yine mi bu köye geldik’ Şimdi bu beldemizde kanalizasyon oranımız %45-50’lerde. Doğalgaz kullanım oranımız %10-15’lerde, içme suyu, alt yapı şebekemiz artık yeterli gelmiyor, 35 yıl önce kurulmuş alt yapısı döşenmiş ast best borulardan tabiri yerindeyse zehirli sular içiyoruz. Bugün seçim sürecinde maalesef tüyü bitmemiş hakkı dediğimiz hani beyt-ül mal dediğimiz o kasadan, o belediyenin imkanlarından ve kaynaklarından harcanan paralarla, alınan oyuncaklarla evlerde oyuncak dağıtılarak oy isteniyor” dedi.

AKDAĞLI: OLUMLU BİR SONUÇ ALMAK İÇİN MOTİVE OLMUŞ DURUMDAYIZ

BBP Merkez İlçe Başkanı ve İl Başkan Vekili Emrah Akdağlı da, “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler, ülkemiz ve milletimiz açısından önemli neticeler doğuracak olan bir seçimdir. Bizlerde Büyük Birlik Partisi olarak gerek adayımız Sayın Nurettin Gül, gerekse parti teşkilatı olarak istekli, gayretli ve ümitli bir seçim geçirmek, seçimlerden olumlu bir sonuç almak için motive olmuş durumdayız. 26 yıllık siyasi geçmişe ait olan Büyük Birlik Partisi gerçek demokrasinin ülkemizde olduğu gibi sandık demokrasisi ile de sınırlı olmadığını bilen en iyi siyasi partilerden biridir” diye ifade etti.

MOLLAKENDİ SKM AÇILIŞI

Ardından Mollekendi Beldesi’nde Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

KURCAN: GEREKLİ GİRİŞİMLERİN HIZLANDIRILMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Açılışta konuşan Büyük Birlik Partisi Mollakendi Belediye Başkan Adayı Ercan Kurcan, “ Gerek alt yapısıyla, gerek üst yapısıyla beldemizde büyük problemler mevcuttu. Beldenin gerek içme suyu problemi, gerek alt yapıda, kanalizasyonda yapılmayan yerler, başlıca en büyük sıkıntılarımızdandır. Beldemiz merkez ve mahallelerinde alt yapılar tamamlandıktan sonra acilen kilitli parke taşıyla sokaklarımızın yapılması konusunda gereken hassasiyeti göstereceğimizi ayrıca her mahallemize çocuk parklarının yapılması hususunda gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasının sözünü siz değerli belde sakinlerimize taahhüt ediyorum. Hastanelerimize otobüs seferlerinin düzenlenmesi, Karşıbağ Mahallemize hem taziye evi, hem de mezarlık yeri için arazi temini, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanması, otobüs güzergahlarına ek yapılması ve doğalgazın bir an önce beldemize kavuşturulması konusunda gerekli girişimlerin hızlandırılmasını sağlayacağız” dedi.

KURCAN: İKİ KAMYON KUM DÖKMEKLE BELDEMİZİN DERDİNE DERMAN OLAMAYIZ

Ercan Kurcan, “Yapmış olduğum ev ziyaretlerinde karşılaşmış olduğum en büyük sıkıntılardan biri de işsizlik malumunuz. İşsizlikle alakalı nasip olursa kazandığımızda kapalı seracılık projemiz inşallah yürürlüğe sokacağız. Burada yaklaşık bir 60 kişiye istihdam sağlayacağız. Hem belediyemize bir gelir, hem de işsizliğe bir çare olacağız Allah’ın izniyle. Makamda oturmakla, her evin önüne iki kamyon kum dökmekle beldemizin derdine derman olamayız. Bunu açıkça söylüyorum. Devletin her kurumu istemesini bilirsen belediyeye her türlü hizmeti getirmeyi Allah’ın izniyle çabalayacağız. Yeter ki sen istemesini bil” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL