Beyyurdu Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi farkındalık yaratmak amacıyla iftar yemeği düzenledi.

Düzenlenen etkinlikte engelli bireyler gönüllerince eğlendiler.

KENÇ: ENGELLİLERİMİZİN HAYATLARI BİRAZ DAHA KOLAY OLACAK

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, “Engellilerin hayatını onların biraz daha dikkatli izlemesini sağlamak. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırma adına da toplumdan destek sağlamak. Bugün sağlıklı bireyler yarının engelli bireyleridir veya adaylarıdır. O yüzden burada özellikle topluma istirham ediyorum; engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırma adına sağlıklı olan bireylerin üstün göstermeleri. Toplumun bu noktada dikkatini engellilerimizin yaşamını kolaylaştırma adına da dikkatini buraya çekmemiz lazım. Ben bu haftanın bütün engelli kardeşlerimizin hayatının kolaylaştırılması adına bir farkındalık olması için gerçekten çalışılacak, gayret edilecek, toplumun dikkati çekilecek. Bu süreçten sonra da engellilerimizin hayatları biraz daha kolay olacak” ifadelerini kullandı.

GÜVERCİN: ENGELLİLERİMİZİN YÜZÜNDEKİ O GÜLÜMSEMEYİ GÖRÜYORUZ

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Sena Güvercin de, “10-16 Mayıs engelliler haftası kapsamında bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere hasetten teşekkür ediyorum. Bugün ve 1 hafta boyunca Elazığ’daki tüm engelli kuruluşlarıyla birlikte engelli haftasını kutlayacağız, engelli haftasının ilk günü bugün Valiliğimizin önündeki yürüyüşle başlamış oldu, sergimizin açılışı ve bu aksamda hem engellilerimizle iftar programı ayrı zamanda halk oyunları, Ramazan şenliği şeklinde ve akabinde uçurtma şenliği düzenlemiş olduk. Bugün engellilerimizin yüzündeki o gülümsemeyi görüyoruz” şeklinde konuştu.

Program engelli bireylerin hazırladığı gösteriler ile devam etti.

Daha sonra uçurtma uçurup halaylar çekip gönüllerince eğlendiler.

Engelli bireyler ise etkinlikten dolayı yaşamış oldukları mutluluğu dile getirdiler.