Bilgi Güvenliği Derneği’nin Elazığ İl Temsilciliği kuruldu.

Kurulan temsilciliğin başkanlığına M. Tuncay Gençoğlu seçildi.

Siber güvenlik konusunda yaptığı çalışmalarla gündeme gelen Genel Merkezi Ankara’da olan ve 2007 yılından belli faaliyetlerini sürdüren Bilgi Güvenliği Derneği’nin başkanlığını ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel yapmakta.

Yönetim ve Denetim kurulunda; Cumhurbaşkanlığı, Türkcell, BTK, Savunma Sanayi Başkanlığı, Türk Telekom, Vodafone, Havelsan, Aselsan, BGD, Türknet, Enerji Bakanlığı, TOBB ETÜ, Gazi Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi temsilcilerinin bulunduğu dernek, 2007 den bu yana başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile de çalışmalar yürütmekte.

İl Temsilcisi Muharrem Tuncay Gençoğlu tarafından gerçekleştirilen ilk toplantıda yönetim kurulu oluşturuldu.

GENÇOĞLU: SİBER SALDIRILARA EN ÇOK HEDEF OLAN ÜLKELERİN BAŞINDA GELMEKTEDİR

Bilgi güvenliği alanında ulusal ve uluslararası düzeyde tarafsız, güvenilir ve etkin bir ulusal sivil toplum kuruluşu olan Bilgi Güvenliği Derneği Elazığ temsilciliği görevine atanması vesilesiyle; günümüz dünyasında teknolojinin gelişimi ve siber alandaki gelişmelerin öneminden bahseden Gençoğlu “geldiğimiz noktada Siber Güvenlik Milli Güvenliğimizin en önemli bileşeni haline gelmiştir.’’ dedi. Yaptığı açıklamada; “Siber saldırıların günlük hayatımızın parçası olmaya başladığı ve küçük çaplı saldırıların sıradanlaşmaya başladığı bir dönemdeyiz. Bu dönemde dijital altyapıların yaygın ve yoğun olarak hayatımıza girdiği ve barışçıl olmayan amaçlar için de kullanılacağının kaçınılmaz olduğu aşikârdır. Dünya genelinde oldukça kompleks saldırılara şahit olduk. Özellikle Türkiye açısından bu durum oldukça ciddi bir hale gelmiştir. Zira ülkemiz son dönemde siber saldırılara en çok hedef olan ülkelerin başında gelmektedir. Dünya çapında siber güvenlik meselesi sadece belirli siber saldırılarla sınırlı kalmayıp bu saldırıların kapsamlı bir siber savaşa dönüşmesi tehdidini de beraberinde getiriyor. Dolayısıyla coğrafi sınırların güvenliği ne kadar önemli ise elektronik sistemlerin ve buralarda saklanan verilerin güvenliği de o derece önemlidir. Güvenliğin en önemli bileşenlerinden biride insandır. Bu nedenle bilgi güvenliği ve siber güvenlik alanında farkındalık oldukça hayati bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. O halde bu alana katkıda bulunmak önem arz etmektedir. Bunun içinde teknolojinin içine doğan ve geleceğimiz olan çocuklarımıza bazı alışkanlıkları kazandırmak olmazsa olmazlarımızdandır” ifadelerini kullandı.

Toplantıya ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Bilgi Güvenliği Derneği Genel Başkanı Taha Yücel çevrim içi katılım sağladı.

Genel Başkan Yücel, “BGD köklü bir dernek. 2007 yılında kurulan derneğimiz, bugüne kadar birçok uluslar arası organizasyonlara imza attı. Türkiye de ikinci temsilciliğimizi açtık. Hayırlı olsun. Elazığ’da yapacağınız hizmetler, başka temsilciliklerin kurulmasına da vesile olacaktır. En kısa zamanda Elazığda bazı etkinliklerle sizlerle birlikte olmayı arzuluyoruz. Çalışmalarınızın daima arkasında olacağız. Siber Güvenlik alanında Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile ortak projeler yapmaya devam edeceğiz. Elazığ ile güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İl Temsilcisi Muharrem Tuncay Gençoğlu toplantıda Yönetim Kurulu arkadaşlarına başarılar diledi.

İL TEMSİLCİLİĞİ YÖNETİM KURULU ŞU ŞEKİLDE OLUŞTURULDU:

Başkan; Muharrem Tuncay Gençoğlu

Başkan yardımcısı; Ahmet Bedri Özer

6 Gün Haber Alınamadı, Evde Uyuduğu Ortaya Çıktı 6 Gün Haber Alınamadı, Evde Uyuduğu Ortaya Çıktı

İl Sekreteri; Fatih Özkaynak

Sayman; Koray Şener Parlak

Akademik Faaliyetlerden Sorumlu Üye; Haluk Eren

Sektörel Faaliyetlerden Sorumlu Üye; Yavuz Erol

Projelerden Sorumlu Üye; Özgür Karaduman