TÜBİTAK destekli olarak, okullar tarafından hazırlanan Bilim Fuarlarında öğrencilerin hazırladığı farklı projeler geleceği şekillendirmeye aday görünüyor.

Elazığ’da Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Oktay Bulun Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarını ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, öğrencilerden ve danışman öğretmenlerden yaptıkları projelerle ilgili bilgi aldı.

Elazığ’ın eğitim tarihinden doğa bilincine, teknolojiden akıllı ev sistemlerine, geri dönüşümden kablosuz elektrik iletimine kadar birçok alanda farklı proje hazırlayan öğrencilerimizi tek tek kutlayan Müdür Gürtürk, proje üreten her öğrencinin destekleneceğini söyledi.

GÜRTÜRK: KURUMUMUZUN ÖNEMLİ PAYDAŞLARI ARASINDA YERİNİ ALMIŞ DURUMDA

Son yıllarda ülkemizin teknoloji alanında büyük bir ivme kazandığını ifade eden Gürtürk, “Yaşadığımız yüzyıl, bilginin en değerli hazine olduğu, teknoloji alanında gelişen ve üreten ülkelerin diğer ülkelere oranla daha büyük bir etki gücüne sahip olduğu bir yüzyıl. Genç bir nüfusa sahip ülkemizde gençlerimizin yeni ve özgün fikirler üretmeleri, bu fikirlerini projeye dökmeleri bizim en büyük mutluluğumuzdur. TÜBİTAK bu alanda gençlerin kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlayan çalışmalarıyla kurumumuzun önemli paydaşları arasında yerini almış durumda. Meslek Lisesi öğrencilerimizin kablosuz elektrik, akıllı ev sistemleri, yağmurlama, geri dönüşüm gibi alanlarda yaptıkları projeler, Anadolu Lisesi öğrencilerimizin yine kültürel mirasımızın, doğanın ve tabiatın korunmasına yönelik yaptıkları projeler hayal dünyamızın sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Ben çalışmalara katkı sunan tüm meslektaşlarımı ve öğrencilerimizi bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.