Sarayatik Mahallesi’nde yaşayan 65 yaşının üstündeki Mustafa Oğuz’un istediği duyanları duygulandırdı.

Mahalle Muhtarı Aytaç Şahinoğlu, evleri gezerek vatandaşların bir ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyordu.

Muhtar Şahinoğlu, Mustafa ve Nazime Oğuz çiftinin evine de gitti. Yaşlı çiftin kapılarını çalan Muhtar Şahinoğlu, Mustafa amcaya “bir ihtiyacın bir isteğin var mı” diye sordu. Mustafa amca ise tek isteğinin camına asmak için Türk bayrağı olduğunu belirterek muhtardan sadece Türk bayrağı istedi.

MUSTAFA AMCANIN İSTEĞİ YERİNE GETİRİLDİ

Durum üzerine Mahalle Muhtarı Aytaç Şahinoğlu Elazığ Belediye ekiplerine bilgi verdi. Muhtar temin ettiği Türk bayrağı Mustafa amcaya teslim etti.

MUSTAFA AMCA VE NAZİME TEYZE ÇOK MUTLU OLDU

Bayrağı alan Mustafa amca, “bayrağımız bizim şanımız şerefimiz. Bayrak için canımızı feda ederiz” dedi.

Nazime teyze ise “bu bayrak bizim Türkiye’miz hepimiz bunun altında yaşıyoruz” diyerek çok mutlu olduğunu ifade etti.

ELAZIĞ BELEDİYESİ BAYRAĞI CAMA ASTI

Elazığ Belediyesi itfaiye ekipleri de Mustafa amcaya teslim edilen Türk bayrağını evin camına astı.

MUHTAR ŞAHİNOĞLU, AMCAYLA OLAN KONUŞMASINI ANLATTI

Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “mahallemizde bulunan yaşlı amcalarımızı teyzelerimizi ziyaretlerim sırasında eli öpülesi öyle bir amca ve teyze vardı ki beni onurlandırdı, gururlandırdı, duygulandırdı... "Bir isteğin, bir ihtiyacın var mı?" diye sorduğumda; "bana bayrak getir yavrum, başka bir isteğim yok” dedi... "Elazığ Belediyesi Muhtarlar Müdürümüzle irtibata geçip şanlı bayrağımızı temin ettik ve amcamızın penceresine astık. Elazığ Belediye Başkanımız sayın Şahin Şerifoğullarına, Muhtarlar Müdürümüz Tarık Tunç beye ve İtfaiye Müdürümüz İbrahim Başgün beye teşekkür ederim...” dedi.