Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Karşıyaka Mahallesinde bulunan Su Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Şerifoğulları artırma tesisinden şehirdeki su depolarına içme suyunu da gönderdi. Yapılan çalışmayla birlikte Elazığ'ın yıllardır çözülemeyen su sorunu çözüme kavuşmuş oldu.

ŞERİFOĞULLARI: BİZ SORUNLARI GÜNÜ BİRLİK ÇÖZMÜYORUZ

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Şerifoğulları, “Tüm Elâzığ’ın bildiği üzere Hamzabey su projesine 2012 yılında yapılmış ve ilimize su verilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmiştir. İlimizde 2 yıldır su sıkıntısı yaşamaktayız. Kanalizasyon müdürlüğümüzde istişare ederek ihale yatık. 5 km’lik arıtma tesisinden hattı çekerek bugünde suyu depomuza vererek şehrimize su vereceğiz ve umut ediyoruz ki ilimizin su sıkıntısı kalmayacak. 10 bin depoya içme suyu erilecek. Biz bu noktada bakanlığımıza, DSİ’ye, kendi personellerime teşekkür ediyorum. Bundan sonraki etapta yapacağımız Elâzığ’ın alt yapısını çözmek. Alt yapı ihalesini yaparak temiz suyumuzu yeni hatlarımızla şehrimize kazandırmak istiyoruz. İlimizin 3-5 yıllık sorunu çözülecek ve DSİ Genel Müdürlüğü ihaleyi yaptıktan sonra su problemi tamamen çözülecektir. Bizim ikinci etapta alt yapı ile ilgili İçme Suyunun yenilenmesinden sonrada nasip olursa şehrimize bir daha su problemi konuşulmayacaktır. Ben tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Rabbime binlerce kez hamd ediyorum.  Biz sorunları günü birlik çözmüyoruz ama bu günü de hiçbir zaman es geçmiyoruz. Vatandaşlarımızın her saati, her dakikası, her saniyesi bizler için çok kıymetli. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren 15 aylık süreçte ilimizin kangrenleşmiş sorunlarını bir bir çözmeye başladık. Su problemi de bunlardan bir tanesidir. Odun ambarı problemi bunlardan bir tanesidir. Fuar alanı bunlardan bir tanesidir. Bu problemleri bir bir çözeceğiz. 5 yıl boyunca da vatandaşlarımıza vaat ettiğimiz projeleri çözeceğiz. İnşallah bir daha su problemi yaşamayacağız” dedi.

Öte yandan Başkan Şerifoğulları'nın gezi esnasında taktığı Elazığspor logolu maske de vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.