Bir yıl daha geçti düşe dokunur gibi… Ve bir yıl daha akıp gitti ömürden… Bir yılı daha takvim yapraklarından düşürdük. Günler 2023 yılında takvim yaprakları kadar hızlı düşmedi. Acılar bıraktırdı, yüreğimizi yakan acılar.

2023 yılına girerken, hem Elazığ, hem de ülkemiz için dipdiri umutlarımız vardı, yeşerttiğimiz… Ama daha ikinci ayında gelen felaketler umutların yerini acılara bıraktırdı. Şimdi tek temennimiz ise 2023’ün acıları da beraberinde götürmesi.

Acının dışında bir yılda daha neler oldu… İşte 2023 yılında hafızalarda kalanlar…

2023 yılının ilk ayının üçünde Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen 940 araç kapasiteli cumhuriyet meydanı yeraltı otoparkı hizmet vermeye başladı.

5 Ocak tarihinde Medya Grubumuz bünyesinde yayın hayatını sürdüren Fırat Fm, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Türkiye’nin en iyi radyosu seçildi. Fırat Fm’in ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

6 Ocak tarihinde ise Elazığ Kuzova Pompaj Sulaması Enerji Tesisi Yapımı İşine Ait Sözleşme, DSİ 9. Bölge Müdürü Kenan Akyürek ile yüklenici firma arasında imzalandı

8 Ocak tarihinde Olgunlar Mahalle Muhtarı Hikmet Dursun, Yakalandığı Amansız Hastalık Sonucu hayatını kaybetti.

10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Gününde Elazığ Belediyesi tarafından Harput’a değer katan projelerden biri olan Elazığ Basın Müzesi’nin açılışı yapıldı.

Takvim yaprakları Şubat ayında geldiğinde ise, 11 şehrin kalbinde atom etkisi oluşturan deprem düştü.. 6 Şubat Tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.5 depremleri ile birlikte Türkiye yasa boğuldu..

Yoğun kış, bölünen yollar, acının düştüğü illere ulaşmayı geciktirdi. Saatlerce haber alınamadı. Ama Türkiye durmadı, her il kendisine yakın olan kardeş iline koştu. Elazığlılarda Malatya için seferber oldu…

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bin 783,  Yaralı sayısı ise 107 bin 204 olarak kayıtlara geçti.

Takvim yaprakları 1 Nisan’ı gösterdiğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mhp Lideri Devlet Bahçeli, Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici İle Birlikte Elazığ’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler havalimanındaki karşılamanın ardından Abdullahpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma ve anahtar teslimi törenine katıldı.

4 Mayıs tarihinde ise Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın sunduğu 11 Ana Başlıktaki 100 Projesinden biri olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı hizmete açıldı.

2 Ağustos tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile 2019 yılından bu yana Elazığ Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten  Celal Sel, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne ise Polis Başmüfettişi Adnan Karayel atandı.

Takvim yaprakları 4 Ekim tarihini gösterdiğinde ise AK Parti Elazığ 23 ve 24’üncü Dönem Milletvekili Tahir Öztürk, geçirdiği ani kalp krizinin ardından hayatını kaybetti. Öztürk, iki ay önce de eşini ebediyete uğurlamıştı.

Bağımlılıklarla Mücadelede Sporun Rolü Anlatıldı Bağımlılıklarla Mücadelede Sporun Rolü Anlatıldı

Ve 29 Ekim 2023 Türk milletinin onurlu mücadelesinin en büyük nişanı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını büyük bir onur ve gururla kutladık.

2023 yılının Kasım Ayında ise yüzleri güldüren haberi Fırat Üniversitesi verdi. Gururumuz Fırat Üniversitesi YÖK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’nin en iyilerinin bulunduğu araştırma üniversiteleri arasında yer alma başarısını devam ettirdi. 

12 Aralık tarihine gelindiğinde ise Ayrılıklara, Hüzünlere, Mutluluklara Ve Kavuşmalara Tanıklık Eden 43 Yıllık Elazığ Şehirlerarası Otobüs Terminali Güney Çevre Yolunda Yeni Binasında hizmet vermeye başladı.

Başarıları ile adından söz ettiren Fırat Üniversitesi’nden 20 Aralık tarihinde bir mutlu haber daha geldi. Fırat Üniversitesi URAP araştırma laboratuvarının hazırladığı “dünyanın en iyi üniversiteleri” sıralamasında oldukça önemli bir başarı ortaya koyarak türkiye’de ilk 10’a girdi.

21 Aralık tarihinde Şehre katma değer katan, Türkiye’nin en başarılı iş kadınları arasında yer alan Prof. Dr. Yasemin Açık tarafından Eğitim, Sağlık, Çevre, Sürdürülebilir Kalkınma, Sosyal Ve Kültürel Alanlarda Dayanışmayı Geliştirmeyi, Yardımlaşmayı Artırmayı Ve Araştırma Faaliyetleri Yürütmeyi Hedefleyen Yasemin Açık Vakfı Kuruldu.

Takvim yaprakları 2023 yılının son haftasında iken Türkiye’yi yasa boğan haber geldi. Şehit kanları ile sınırları çizilen ülkemizin 12 vatan evladı, yine bu vatan için can verdi. Şehit ateşinin düştüğü illerden biri de Elazığ oldu..

Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde Teröristlerle girilen çatışmada Elazığlı Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan şehit düştü.

Yılın son haberi ise asgari ücretle oldu.. Asgari ücret yıllık yapılan zam oranı ile birlikte 17 bin 002 lira oldu.

Ve bir yılı daha iyi ve kötü haberlerle noktaladık. Yeni yıl herkese sağlık huzur ve mutluluk getirsin..