24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde Elazığ'da 37 vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce konut ise ağır hasar gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un koordinesinde Elazığ’da yaklaşık 19 bin konut inşa edilmesi için çalışma başlatıldı.

Bizmişen’de yapımına başlanan konutlarda adım adım sona yaklaşılıyor.

KOLANCALI: KABA İNŞAATIMIZ BİTTİ

Sahadaki çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Müdürü Mimar Fikret Kolancalı, kaba inşaatın bittiğini ve ince işlere başlanıldığını söyleyerek, “

Biz 16 Mart’ta ilk çalışmalarımıza başladık. Yani 100 gün önce ve toplamda 876 dairelik bir proje burası. 39 bloktan oluşmakta. 100 küsur bin m2 inşaat alanı olan bir proje. 100 günde geldiğimiz seviye bu. %50 aşamaya geldik. Kaba inşaatımız bitti. 1 haftaya kadar tamamen bitmiş oluyor betonarme işleri bitti. Bugün bir yandan temel betonu dökerken parke ve dolapları döşemeye başladık. İnce işlere başladık. Doğrama ve cam işleri başladı” ifadelerini kaydetti

KOLANCALI: EKİM AYINDA BURADA TESLİMLER BAŞLAMIŞ OLACAK

Konutları biran önce teslim edebilmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz diyen Kolancalı, “Bayram dahil olmak üzere çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şu anda şantiyede bin 100 kişi çalışıyor. Gece gündüz demeden mesaili bir şekilde çalışmalarımız devam etmekte. Taahhüt ettiğimiz gibi eylül ayı sonu gibi biz bunu bitirmiş olacağız. Ekim ayında burada teslimler başlamış olacak. Bir yandan COVİD-19 virüsü Türkiye’yi ve tüm dünyayı etkiledi. Bir yandan tam inşaat döneminin ortasına 2 tane bayram oturdu. Bunlar Türkiye ve Dünya’nın gerçeği. Biz eylül ayı sonunda buradaki işlerimizi tamamlamış olacağız” diye konuştu.

KOLANCALI: İNŞALLAH TÜRKİYE VE ELAZIĞ HALKI BÖYLE BİR ACI YAŞAMAZ

Kolancalı, “39 Bloktan oluşuyor. 39 bloğun 26 bloğu 2+1, 13 blokta 3+1. Her blokta 27 daire bulunmakta. 13 daireden hesaba çıkarsak 260 daire 3+1 dairemiz var. geri kalan 521 küsur dairede 2+1. 781 daire 5 tanede kapıcı dairesi bulunmakta toplam 786 daire bulunmakta. Elazığ halkının yaşadığı acıyı inşallah bir daha yaşamamak adına Elâzığ halkına verdimiz sözü yerine getirmek için üstün bir mücadele ile devam etmekteyiz. İnşallah Türkiye ve Elazığ halkı böyle bir acı yaşamaz” dedi.

VİDEO: