Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Genel Cerrahi kliniğine karın ağrısı şikayetiyle müracaat eden hastanın böbreğinin üzerinde tespit edilen 8 cm’lik kitle, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon kliniklerimizin de değerlendirmesinin ardından Genel Cerrahi kliniğimizde yapılan ameliyatla çıkarıldı.

KUT: SAĞ BÖBREK ÜZERİNDE 8 CM' LİK KİTLE SAPTANDI

 Hastada nadir görülen, adrenalin hormonu salgılayan tümöral bir kitle saptadıklarını ifade eden Opr. Dr. Abdullah Kut, “58 yaşındaki kadın hastamız karın ağrısı ile Arıcak ilçemizden gelerek polikliniğimize başvurdu. Yapılan tetkiklerinde sağ böbrek üzerinde 8 cm' lik kitle saptandı. Yaptığımız testlerde bu kitlenin nadir görülen bir hastalık olan Feokromasitoma (adrenalin hormonu salgılayan tümöral kitle) saptadık. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanımızın desteği ile ameliyat öncesi hazırlığı yaparak, kapalı (Laparoskopik) ameliyatla tümörü sorunsuz çıkardık. Bir saatlik başarılı ameliyattan sonra üçüncü günde hastamızı şifa ile taburcu ettik. Hastamızı sağlıklı bir şekilde tedavi etmemizde büyük destekleri olan Anestezi ve Endokrin kliniği ekiplerimize şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

“HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Hastanemizin sunduğu hizmetlerden çok memnun olduğunu dile getiren hastamızın refakatçisi Mehmet A. ise, “Böbreklerinde kitle vardı. Doktora getirdik. Ameliyat etti. Allah razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyorum. Beş yıldızlı otel gibi. Her şey mükemmel” ifadelerini kullandı.