Bölge Beşik Gibi Sallanıyor

Elazığ’ın deprem bölgesinde yer aldığını her fırsatta hatırlatarak bu önemli konuyla ilgili şehirde mutlaka önlemlerin alınması gerektiğini belirtmiştik. Uzmanlar, 2019 yılının Türkiye’de deprem yılı olacağını söylerken daha dün yaptığımız uyarı haberinin ardından Elazığ ve Malatya’da depremler peşi sıra oldu.

Bölge Beşik Gibi Sallanıyor

Elazığ’ın birinci derecede deprem bölgesi olması nedeniyle şehirde hazırlıkların yapılması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz.

Dün de www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi olarak, Elazığ’ın depremselliğine dikkat çektik ve uzmanların 2019 yılının Türkiye için deprem yılı olacağını söylediklerini bir kez daha hatırlattık.

Deprem bölgesinde yer alan Elazığ’da özellikle bazı mahallerdeki eski yapıların depreme dayanıklı olmadığını bir kez daha hatırlattık ve İnşaat Uzmanlarının olası bir depremde merkezdeki çok sayıda apartmanın yerle bir olacağını söylediklerini aktardık.

Bu haberimizin üzerinden 24 saat geçmeden Elazığ ve Malatya’da depremler peşi sıra meydana geldi.

 

MALATYA’DA 7 AYRI DEPREM

İlk deprem saat 08.19’da Malatya’nın Yazıhan ilçesinde 2.1 şiddetinde meydana geldi. Ardından saat 08.25’de Malatya Hekimhan’da 4.1, saat 08.32’de Malatya Arguvan’da 2.1, saat 08.51’de Malatya Arguvan’da 4.4 şiddetinde depremler meydana geldi. Saat 09.44’de Malatya Yazıhan’da 2.0 şiddetinde, Saat 10.03’de Malatya Arguvan’da 2.5 şiddetinde, saat 17.15’de Malatya Hekimhan’da 1.8 şiddetinde deprem meydana geldi.

Malatya’daki 4.4 şiddetindeki deprem Elazığ’dan da hissedildi.

 

KARAKOÇAN DA SALLANDI

Öte yandan saat 15.29’da ise Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 2.5 şiddetinde deprem oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Şükrü
Şükrü - 5 yıl Önce

Sürekli haberini yaptığınız başkan 5 yıl boyunca 300 konutu bile yenileyemedi. Malatya belediye 5 bin konut yeniledi.

BABACAN
BABACAN - 5 yıl Önce

12 ve üzeri çok katlı binalar yaptırarak belediyemiz depreme hazırlık yapıyor zaten

SIRADAKİ HABER

banner137