Bu ramazan ayında da Bölge Camisinde hayır severlerin desteği ile iftar yemekleri verilecek.

Bu ramazanın ilk gününde de Elazığlılar bölge camisinde iftarlarını yaptılar. İlk iftar işadamı Nadir Can’ın katkılarıyla düzenlendi.

ŞİMŞEK: GENÇLERİN DUALARI MAKBULDÜR

Elazığ Cami Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Şimşek, “Elhamdülillah Rabbime hamt olsun 9 senedir devam ettiğimiz iftar programına bu senede Cenab-ı Allah’a hamt ederiz, bize nasip etti. Bu senede inşallah burada caminin hizmetkarı olarak insanlara, üniversite öğrencilerine 750 kişiye iftar yemeği vereceğiz inşallah Burası merkezi bir nokta camimiz olduğu için üniversite gençleri burada gelip de kalabilecekleri güzel bir ortam, güzel bir mekan, güzel bir yerde hem namazlarını eda ediyorlar hem de burada iftar yemeğini dualarla berber yaptığımız için bu bizim için en büyük değerdir. Çünkü gençlerin duaları makbuldür. Hele ki ülkemizin şu esnada sıkıntıda olduğu bir zaman içerisinde iftar saatinde ellerini açan, semaya kaldıran o gençlerin dualarıyla inşallah ülkemize birlik beraberlik verir” ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEK: İNŞALLAH 30 GÜN BOYUNCA BURADA İFTAR YEMEĞİ VERECEĞİZ

Aydın Şimşek, “Ülkemiz ve Ümmeti Muhammed gerçekten sıkıntıda. Alem İslam’ı her zaman Ramazan ayında İsrail, Gazze’yi bombalıyor. Alem İslam’ın her tarafında sıkıntı var. Hele ülkemizde maalesef büyük bir sıkıntının eşiğindeyiz. Onun için bu gençlerin iftar saatinde dulların makbul olduğu o saatte beraber iftar saatinde ellerimizi açıp da o ülkemiz, vatanımız için hele o Şehitlerimiz için canlarını seve seve vatan için veren o babayiğitler için dua ettiğimiz zaman inanın hem gençler hem de bu vatan için biz oldukça, bu dua oldukça bu ülkeye inşallah hiçbir şey olmaz. Rabbim hayır sahiplerinden razı olsun. İnşallah 30 gün boyunca burada iftar yemeği vereceğiz. Son 10 gün sahur yemeğimiz var. İnşallah güzel bir gün geçireceğiz. Burası Allah’ın evi olduğu için gelen de Allah’ın bize misafiridir” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL