Bölgenin “İlk Kompost Geri Dönüşüm Tesisi” Elazığ’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “sıfır atık” projesi kapsamında bölgede ve Elazığ’da valilik tarafından ilk Kompost Geri Dönüşüm Tesisi kuruldu. Elazığ Valisi Erkaya Yırık, kurulan tesis ile atıkların değerlendirilerek, israfın önleneceğini söyledi.

Bölgenin “İlk Kompost Geri Dönüşüm Tesisi” Elazığ’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” seferberliği ile Elazığ’da da Türkiye’ye örnek olacak sıfır atık ili oluşturma hedefini başlatıldı.

Başlatılan proje ile Elazığ’da ve bölge de ilk olan kompost geri dönüşüm tesisi kuruldu.

Tesis ile israfın önüne geçmek, doğal kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, atıkları geri kazanarak ekonomiye katma değer sağlanacak.

Tesisi ziyaret eden Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yetkililerden bilgi aldı.

YIRIK: BU BÖLGENİN İLK PROJESİ

Sanayileşme ve kentleşmeyle birlikte kaynakların hızla tükendiğini anımsatan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, ”Ülkemizde başlatılan Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Hanımefendi’nin önderliğinde yürütülen “Sıfır Atık” projesi ile Elazığ’ımız da buluşturuyoruz. Bugün burada kurduğumuz bu Sıfır Atık Tesisi ile ilimizde atık haline gelen gerek yurtlarda gerek kurumlarda gerek bir şekilde pazar yerlerinde oluşan atıkları burada değerlendirmek suretiyle başta seralar, tarlalar, üreticiler, çiftçilerimiz, park ve bahçe alanlarımız, belediyelerimizin kullanabileceği “kompost gübre” haline dönüştüreceği bu tesisimizin adı “Kompost Geri Dönüşüm Tesisi” bu şekliyle sıfır atık projesiyle imkanlarımızı, artıklarımızı değerlendirmek suretiyle israfı da önleyerek ilimize yararlı hale getiriyoruz. Kompost Geri Dönüşüm Tesisimiz, Sıfır Atık projemiz bu bölgenin ilk projesi. İlimize, Elazığ’ımıza hayırlı olsun. Bugün birinci aşamasını kurmuş olduğumuz be tesisin daha büyük kısmını da parçasını da inşallah İl Özel İdare’mizin bünyesinde ve bahçesinde yakın bir zamanda terhis edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İl geneline yaygınlaştırıldığında elde edilen bu kompost gübresi Elazığ’da tarla bitkileri üreticileri, süs bitkileri üreticileri, seralar, belediyenin park ve bahçe birimlerinde bitkisel üretim ve peyzaj çalışmaları için kullanılabilecek.

Bu sayede çöp olarak nitelenen geri kazanılabilir nitelikte olan organik atıklardan toprağı iyileştiren yüksek verimli kompost gübresi elde edilmiş olacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nuri
Nuri - 3 yıl Önce

Kayda değer bir şey olsa idi Elazığ’a yedirmezlerdi malüm komşular ....

Korkut
Korkut - 3 yıl Önce

Elazığ Valisi Yirik,13 bin aile KİRA yardımını bekliyor,Ekim bitti.Bizim de mi bitmemizi bekliyorsunuz?Sizler kira günü gelip ödeyemediğiniz durumlar oldu mu?
Ne kompiziti beyefendi?İnsanlar zorda insanlarrrrr.

Baran
Baran - 3 yıl Önce

Sayın valim sıfır atık projeleri tamamen hayal kırıklığıdır. Elazığ’da tek bir okulda uygulama yapıldı be şuanda kimse ilgilenmiyor.
Saygılarımla

SIRADAKİ HABER

banner137