Doğukent Mahallesi’nin içerisinden geçen ve Yurtbaşı Beldesi’ne kadar da giden köy yolunda Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin yapımı esnasında bozulmalar oldu.

Bölgede yaşayan vatandaşların iddialarına göre Şehir Hastanesi’nin inşaatı esnasında hafriyat kamyonları bu yolu kullandı ve yol şimdi kullanılamaz hale geldi.

YILDIRIM: BİZE BURAYI ZULÜM ETTİLER

Mahalle sakini İbadullah Yıldırım, “Ben Fethi Sekin Şehir Hastanesine 2 kilometre mesafede ikamet ediyorum. Hayvancılıkla uğraşıyorum. Bu yolda günde 4 sefer okula öğrenci götürüp getiriyorum. 4 defa Doğukent’te ki ilköğretime, ortaöğretime ve Elazığ’daki liseye öğrenci götürüp getiriyorum. Bizim yolumuz sıfır asfalttı bu hastaneyi buraya kurdular,4 yıl buradan hafriyat çektiler bize burayı zulüm ettiler. O hafriyat bitti halen zulüm devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ERCAN: BİZE DEDİLER Kİ HASTANE BİTİNCE TEKRAR YOLLARINIZI YAPACAĞIZ

Mahalle sakini Hüseyin Ercan, “2 kilometre ileride oturuyorum. Hastane yapıldığı zaman bizim yolumuz asfalttı. Tonajlı arabalar gidiyordu biz şikayet ettik, bize dediler ki hastane bitince tekrar yollarınızı yapacağız, hiçbir şey yapmadılar. Halen daha halimiz görünüyor” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar gerekli yerlere şikayetlerini ilettiklerini ancak bozulan yolun bir türlü yenilenmediğini ifade ettiler.

DEMİRELLİ: BU YOLUN BİR AN ÖNCE YAPILMASINI İSTİYORUZ

Mahalle sakini Yalçın Demirelli, “Şehir hastanesine 1.5 veya 2 kilometre yakınlıkta kamet ediyorum. Ufak bir yazlığımız var, yolumuz önceden çok güzeldi gidip geliyorduk. Zaten biz burayı yazlık olarak kullanıyoruz. Şikayetlerimizi BİMER’e, Cumhurbaşkanlığına bizzat kendim şikayette bulundum. Şehir Hastanesine de şikayette bulunduğumda ‘hangi taş büyükse kafanızı oraya vurun’ dediler. Ben o söze de çok kızdım. Özelikle BİMER’e, Cumhurbaşkanlığımıza da bu lafları söyledim. Geçen hafriyat kamyonlarının da fotoğrafları, videoları hepsi de mevcut. Şikayetimiz de mevcuttur. Yetkililerimizden bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

ÇIPLAKLIGİL: VAR OLAN BİR YOLUN YOK EDİLMESİ DOĞRU BİR İŞLEM DEĞİLDİR

Mahalle sakini Ahmet Çıplaklıgil, “1 yıl içerisinde 2 kere arabamı revizyona soktum. Bu asfaltımız sıfırdı. Rahat rahat bağımıza bahçemize gidiyorduk. Tonajlı araçların çalışması neticesinde şu an taksi ve daha küçük araçların bu yola girmesi mümkün olmadığı gibi giren araçlarda sürekli arıza vermekte ve diğer bir dünya masraf oluşmaktadır. Kamusal hizmettir, doğrudur çok güzel bir şehir hastanesi yapıldı, yapılsın. Devletimiz var olsun. Ona bir şey demiyorum. Fakat bir hizmet gelirken diğer yandan var olan bir hizmetin yok edilmesi, var olan bir yolun yok edilmesi doğru bir işlem değildir” diye kaydetti.

YILDIRIM: ŞU ANDA KÖYLÜLER GİDİP GELEMİYOR

Güneyçayır Köyü Muhtarı Kenan Yıldırım ise, “Çok zor durumdalar köylerimiz. Hastanemiz yakın. Yolumuzu bizi idare ediyordu ama şu anda köylüler gidip gelemiyor. 4 sene bunun eziyetini çektiler. Şu anda da kendilerine bir çare bulmak için toplanmışlar. Devletimizden, Belediye Başkanımızdan, Valimizden burayla ilgilenmelerini istiyoruz. Programa alınmış diyorlar ama idare etmez. Nereden alsan 4 ay sonra burası yapılır. Bize acilen buraya alt taban malzemesi idare etmesi için 4-5 kilometre ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.