Sağlık İl Müdürlüğü, gerçekleştirdiği çalışmayla Elazığ’da bir ilki hayata geçirdi.

Elazığ genelinde bulunan 16 bin civarında engelli bireylerimizin yaşadıkları sağlık problemleri sonrasında hastanelere daha rahat ulaşmalarının sağlanması amacıyla bir ambulans engelli nakil aracı haline getirildi.

İhtiyaç halinde 44 3 833 numaralı telefonun aranması halinde asansörlü sistemle engelli nakil aracına çevrilen ambulans ile engelli bireyler hastaneye daha rahat ulaşacak.

“BİZİM İÇİN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ ÇOK DEĞERLİDİR”

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, “Bir ambulansımızı engelli nakil aracı olarak dizayn ettik, bir asansör sistemi kurduk. Bundan sonra engelli vatandaşlarımız 444 3 833 numaralı telefonu aradığı zaman bu aracımız gidecek ve kendisini engelli aracı ile alıp hastaneye bırakacak. Engellimiz işlemlerini tamamladıktan sonra tekrar engelli aracı ile alıp evine kadar bırakmış olacak. Gerçekten güzel bir hizmet oldu. Bizim için engelli vatandaşlarımız çok değerlidir. İnşallah hayırlara vesile olur ve onları da mutlu etmiş oluruz”dedi.

“ENGELLİ TAŞIMA ARACIMIZI TANITTIK”

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, “Bildiğiniz gibi Elazığ’ımız da ve ilçelerinde 16 bin küsur engelli birey yaşamaktadır. Biz bunlara nasıl yardımcı olabiliriz, nasıl kolay hayat sağlayabiliriz, rahatsız olduklarında hastaneye gitmeleri için neler yapabiliriz dedik. Şöyle bir örnek gösterelim, bizler engelli tekerlekli akülü araçlar kullanıyoruz. Bunlarla gitmemiz için bize çok sıkıntılar oluyor. Duraklarda bekliyoruz otobüsler bize uygun olmuyor. Bazen alınmıyoruz otobüslere. Bununla ilgili müdürümüze projemizi bildirdik. Hayata geçerse çok güzel olur diye. Engelli taşıma aracımızı tanıttık. Bununla ilgili artık engelli kardeşlerimiz evinde rahatsız hastaneye gitmeleri konusunda numaradan ulaşılıyor. Kendisini engelli taşıma aracı evinden alıyor, hastaneye götürülüp orada kendi ihtiyaçlarını giderdikten sonra tekrar evine bırakılıyor”diye kaydetti.