Bu Gördüğün Alın Teri

Fırıncılar, 80 derecelik sıcakta oruç tutuyor.

Bu Gördüğün Alın Teri

Elazığ’da 80 dereceye varan ocağın başında pide ve ekmek çıkartan fırıncılar zorda olsa oruçlarını tutuyor. 

Ramazan ayında iftar sofralarına sıcak ekmek ulaştırabilmek için çabalayan fırıncılar, 80 dereceye varan ortamda oruç tutuyor. Elazığ’da fırında çalışan ekmek ve pide ustaları, fırının karşısında zor koşullara rağmen işlerini yapıyor. Fırının başında 80 derece sıcaklık olduğunu belirten 45 senelik fırın ustası Mehmet Durmuş, akşama kadar çalıştığını söyledi.

Fırına yaklaşınca gözlerinin içinin yandığını ifade eden fırın sahibi Nevzat Kızılelma ise,“O hakiki meşe alevinin karşısında çalışabilmek kolay değil. O durum ancak fırın başında anlaşılıyor. Bizler biraz daha uzaktayız ama ustamızın yanına sokulabilseniz gözlerinizin içi yanar. Ateşe bakamazsınız. Ustanın çalışma alanı öyle zamanlar oluyor ki 70 derecenin üzerine çıkıyor. Bizler biraz daha dışarıda rahatız. Orada ki arkadaşımızın sıcaktan dolayı inanılmaz derece de sıkıntısı var. Oruç sabırdır. O olmazsa hiçbir şey yapamayız”dedi.

İçerisinin sıcak olduğundan dolayı dışarıdan ekmek aldığını dile getiren müşteri Vahdettin Akay ise, “İçerisi çok sıcak ve ustalar çalışıyor. Allah onlara sabır versin. Ekmek almaya geldim. Fırının içi sıcak olduğu için ekmeği dışarıdan alıyoruz" diye ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137