Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, Türkiye Gençlik Vakfı ve Elazığ Belediyesi katkılarıyla Elazığ Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, Sultan Abdülhamit Han hakkında bilinmeyenleri paylaştı.

Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, ‘Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı’ konulu konferansında Abdülhamid’in büyük bir dahi olduğunu belirterek, kimilerinin dediği gibi Kızıl Sultan değil, aksine merhamet abidesi büyük bir devlet adamı, bir Ulu Hakan olduğunu ifade etti.

“BU GÜZEL YOLDA ONLARLA BERABER YÜRÜMEYİ UMUT EDİYORUZ”

Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Şerifoğulları, “TÜGVA Elazığ olarak, geleneklerine bağlı, çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan, öz güveni yüksek, yenilikçi, iyi ahlaklı, hoşgörülü ve sorumluluk sahibi bir gençlik için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bugüne kadar pek çok önemli etkinlik gerçekleştirdik. Gençlerin ve toplumun sorunları, ihtiyaçları ve çözümleri için de çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. İlimizde gençlere ve topluma yönelik etkinlikler gerçekleştiren vakfımıza gençlerin katılımını önemsiyor, bu güzel yolda onlarla beraber yürümeyi umut ediyoruz. Bizleri kırmayıp ikinci kere şehrimize gelen Mustafa Armağan hocamıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BU ZAMANLARDAN BİRİDE SULTAN ABDÜLHAMİT HAN’IN ZAMANIDIR”

Görsellerle desteklenen konferansta Sultan Abdülhamit Han’ın bilinmeyen yönleriyle anlatan Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, “Bu ülkeyi geleceğe taşıyacak nesiller geliyor ve bu engelleri biz durduracağız. Sultan Abdülhamit Han’ı anladığımızda bu milletin gücünü nasıl kırmaya çalıştıklarını anlayacağız. Tarihin kırılma noktaları vardır ve bu kırılma noktalarında insanların omuzlarına yük biner. Bu süreçte uyanık olunmalıdır çünkü bir tarih yazılmaktadır. Bu zamanlardan biride Sultan Abdülhamit Han’ın zamanıdır. Son 10 yıl bu zamanlardan biridir biz bu sorumluluğu yüklendik. Türkiye’de bir tarih yazılıyor ve bu tarihin yazılışına bizler sadece şahit olmuyoruz yapılışına da yardım ediyoruz” dedi.

GENÇ NESLİN SULTAN ABDÜLHAMİT HAN’I YETERİNCE TANIYAMADIĞINI BELİRTTİ

Anadolu’da neredeyse tüm illerde bulunan, meydanları süsleyen ve modernliğin simgesi olarak kabul edilen saat kulelerini yaptırttığını, bu yapıların Onun eseri olduğunu hatta İzmir Kentinin logo olarak kullandığı İzmir’deki saat kulesinin bile kendisi tarafından yaptırıldığını belirtti. Akşehir’deki Nasreddin Hoca Türbesi’nin de Abdülhamid Han tarafından restore edilerek tamir edildiğini ifade eden Yazar Mustafa Armağan, türbede bulunan kitabede bunun açık ve seçik ifade edildiğini anlattı. Tarih kitaplarında Abdülhamid Han hakkındaki gerçeklerin çarpıtıldığını söyleyen Armağan, genç neslin onu yeterince tanıyamadığını belirtti. Bugün Abdülhamid Han’ın izlerinin sadece Türkiye sınırlarında değil Singapur’dan Belarus’a, Çin’den Meksika’ya kadar birçok ülke ve yerde bulunduğunu dikkat çeken Yazar Mustafa Armağan, örnekler sunarak programına devam etti.

“BUNUN ADIM ADIM YAPILDIĞI ORTADA”

Armağan, “Bu ülke kaynakları kurumazsa kendi kaynaklarını tutarsa biz onun önüne geçemeyiz. Müslümanları Kur’an’dan uzaklaştırmak en büyük gayeleriydi ve bunun adım adım yapıldığı ortada. Biz Sultan Abdülhamit Han’ı atılan iftiralara daha yeni cevap veriyoruz” diye konuştu.

“DEDEM DOĞRU SÖYLÜYORMUŞ KİTAPLAR YALAN SÖYLÜYORMUŞ”

Tugut Özal’ın erken kaybettiğimiz önemli değerlerden biri olduğunu söyleyen Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, “Şimdi cumhurbaşkanımıza söyleyenler zamanında Sultan Abdülhamit Han’a söylüyordu. Bu millet yenilmez. Her zaman devletinin arkasındadır. Turgut Özal erken kaybettiğimiz en önemli adamlardan biriydi. Vefatından 40 gün önce bir konuşma yapıyor, bir anısını anlatıyordu. Dedesiyle evdeymiş. Sobanın önünde ödev yaparken dedesi Turgut Özal’a ne çalışıyorsun dedi Özal’da dedesine Sultan Abdülhamit Han çok kötü adammış, devleti satıyor, işkenceler yapıyormuş demiş dedesi de kızmış yeter öyle deme. O biri değil. Onların hepsi yalan hiçbiri doğru değil. Özal diyor ki ben büyüdüm, gezdim, dolaştım ve anladım ki dedem doğru söylüyormuş kitaplar yalan söylüyormuş” ifadelerini kullandı.

“BU MİLLETİN GERÇEK TARİHİ HENÜZ YAZILMADI”

Millet büyüğü olmanın kolay olmadığına değinen Mustafa Armağan, “Bu milletin millet büyüğü kabul ettiği insanlarda yanılmadığını görüyoruz. Devlet büyüğü kendisini kabul ettiriyor ama millet büyüğü olamıyorlar. Bu milletin gerçek tarihi henüz yazılmadı. Sultan Abdülhamit Han döneminde yazılmaya başlandı. Buz tabakası gibiydi onun zamanı ”diye belirtti.

“BİZİ BUNA İNANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Armağan, “Sultan Abdülhamit Han’ı tahtan indirildi sonra öldürdüler. Ardından intihar etti denildi. Bıyık makasıyla elini kesmiş sonra sol elini kesmiş. Elinden kan fışkırıyor ve bize kan fışkırdığı eliyle kestiğini söylüyorlar. Bizi buna inandırmaya çalışıyorlar” dedi.

“HER TÜRLÜ İSLAMİ KURALLARA UYAN BİRİYDİ”

Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, “Sultan Abdülhamit Hana bu niçin yapıldı? Abdest almak için yanında zemzem suyu taşıyan, 5 vakit namazını Avrupa gezisinde bile bırakmayan her türlü İslami kurallara uyan biriydi. İslam’ın her kuralına uyan bir kişi bunu neden yapsın ki? ” ifadelerini kullandı.

Konferans sonunda Yazar Mustafa Armağan davetlilerin kitaplarını imzaladı.