Geçtiğimiz haftalarda aşırı rüzgar nedeniyle İstasyon Caddesi üzerinde bir ağaç, büfenin üzerine devrilmiş ardından vatandaşların şikayetleri üzerine, karayollarına ait alan içerisinde bulunan ağaçların bazılarına kesim kararı alındı, bazıları da budanıyor.

Alan Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait olduğu için ağaçlarla ilgili alınan kararda bölge müdürlüğünün ekipleri tarafından uygulanıyor.

“BURAYI TEMİZE ÇIKARIYORUZ”

Karayolları çalışanı, “Ağaçlar tehlike arz ettiği için geçenlerde bir dal büfenin üzerine düşmüş. Vatandaş dilekçe vermiş. Burası karayollarının kontrolünde. Belediye bizimle alakası yok demiş. Ben karayolcuyum.Bu şekilde kimseye zarar vermeden ağaçların herhangi bir araca veya insanlara zarar vermemesi için biz elimizden geleni yapıyoruz. Belediyeden destek de aldık. Onlarla beraber burayı temize çıkarıyoruz ki kimseye zarar vermesin” dedi.

“AĞAÇLARA BİZ NASIL KIYALIM”

Vatandaşların şikayeti üzerine bu kararı aldıklarını ifade eden Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “Bütün ağaçları kesmiyoruz. Sadece ağaçların yakınında, büfenin yakınında olan ağaçlar kesiliyor. Budanıyor daha doğrusu. Yoksa ağaçları biz zaten karayolcu olarak biz yetiştirdik. Ağaçlara biz nasıl kıyalım? Ağaçları kesme olayı yok” ifadelerini kullandı.

ÖCAL: RESMİ YAZI İLE YAPILAN BİR İŞ

Karayolları Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı Lütfü Öcal da, “Biz iznimizi ormandan da aldık, belediyeden de aldık. Kurumların haberi var. Resmi yazı ile yapılan bir iş. Burada görülüyor. Şahsın zararı var burada. Müracaatta bulunmuş. Dilekçesi var. Arabalara zarar veriyor. Dolayısıyla kesme mecburiyetinde kaldık. Budama yapıyoruz. Kırılan yerleri belli zaten. Sıkıntı yok. Kökten kesme yok. Budama yapıyoruz. Şu anda vatandaşın mağduriyeti var. Büfenin üstüne gelmiş, darma dağın olmuş. Kimse ağacı kesmiyor. Vatandaş; emekliler, boş gezenler ortada konuşuyorlar. Başka bir şey yok” diye ifade etti.

Vatandaşlar ise, ağaçların tamamının kesildiğini iddia etti.

“TEDBİR ALMADAN BURADA TAKSİ DURAĞINI YOK ETTİLER”

Vatandaşlar, “Ağaçların kesilmesi doğaldı, budanması doğaldı ama bu asırlık ağaçların kökten kesilmesi doğal değildir. 3 kişi, 4 kişinin kendi kafalarına göre yapması. Tamam yazı da yazmış olabilirler ama doğayı yok etmek bence doğru değil. Tabi herkesin görüşüne saygı duyuyoruz. Burada bir ağaç felakette düştü. Doğrudur. Ama felaketten düşen ağaçtan sonra en büyük felaketi dün yaptılar. ağacı keserken tedbir almadan burada taksi durağını yok ettiler. Buradan eğer araba geçmiş olsaydı ne olurdu?” ifadelerine yer verdiler.

HABER: SITKI TAŞEL