AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile birlikte Sivrice İlçesi’ne gitti.

İlçede vatandaşlarla bir araya gelen Bulut ve Yıldırım’ın ziyaretine, İl Genel meclis üyeleri, Eski Belediye Başkanı Ebubekir Irmak da katıldı.

YILDIRIM: SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN AZAMİ DERECEDE GAYRET SARF EDİYORUZ

İstişare toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Biz her fırsatta her yerde her zaman sorunları çözmek için azami derecede gayret sarf ediyoruz. Sonuçta da her gün sorunlar birer birer azaltarak devam ediyoruz. Ara sıra ufak tefek eksikler olduğunda bunlar çok manşete çekilecek eksiklikler, algı operasyonuna yönelik dönüştürülecek şeylerin olmadığını öncelikle siz Sivrice halkının bilmesi gerekir. Çok önemli bir liderle, çok güçlü bir iktidarla biz yolumuza devam ediyoruz. Önümüzde daha önemli seçimde var. İnşallah oylarımızı arttırarak o sürece doğru her gün çalışarak boş durmadan biz kendi üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BULUT: BİZ YENİ BİR ŞEHİR YAPTIK

Elazığ depremi ile konuşmasına başlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bir şehir yerinden oynadı. Şehirde her şey alt üst oldu. Can kaybımız çok şükür azdı ama hasar çok fazlaydı. Biz yeni bir şehir yaptık. Şehirdeki öyle tahmin ediyorum bu son 27 Aralık’taki depremle birlikte 23 bini bulacak ağır hasarlı sayısı. Yani 23 bin tane konut yaptık. Bu ne demektir; her zaman söylüyorum beşle çarptığınızda 100-110 bin nüfus eder. Yani Elazığ’ın içerisinde pek çok ilden daha büyük bir yer yaptık bir sene içerisinde. Bunlar çok kolay şeyler değil. Bunlar çok kolay organizasyonlar da değil” şeklinde konuştu.

BULUT: BU GÜZİDE İLÇEMİZDE DE İNŞALLAH 500’E YAKIN KONUTUMUZU İNŞA ETMİŞ OLACAĞIZ

307 konutun ilçede bitmek üzere olduğunu ifade eden Bulut, “Şu anda 307 tanesi hemen hemen bitmek üzere. Son depremle birlikte biz ki orta hasar çok koymadık. Onların hepsinin de ağıra tahvil olmasıyla birlikte yaklaşık 170’de oradan oldu. Toplam 477 tane bu ilçemizde bu güzide ilçemizde de inşallah 500’e yakın konutumuzu inşa etmiş olacağız. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örneklik yok. Almanya’da sel oldu geçen haftalarda. Almanya güçlü bir ülke ancak bir hafta sonra bir sivil toplum örgütü sel yerine gitti aş evi kurdu bir hafta sonra gidebildi. O giden de bir Türk derneğiydi. Cenazelerini bile çıkartamadılar. Ama ben hatırlıyorum depremin hemen akabinde şurada kaç tane dışarıdan gelen tır aş evi kurmuştu. 7/24 aş dağıtıyorduk. Bu; güçlü devlet olmanın, birbirine bağlı bir millet olmanın getirmiş olduğu çok güzel hasretlerden bir tanesi” dedi.

BULUT: CHP HEYETİ 347 GÜN SONRA ELAZIĞ’A GELMEYİ AKIL ETTİ

Milletvekili Bulut, “CHP heyeti 347 gün sonra gelebilmişti Elazığ’a. Deprem bitti 347 gün sonra CHP heyeti geldi komple Elazığ’da bir deprem olmuş diye. O gün dedik ki depremin hemen akabinde bu ülkenin Cumhurbaşkanı sabahı buraya geldi. 2 saat sonra bütün bakanların hepsi Elazığ’a geldi. Siz ancak 347 gün sonra Elazığ’a gelebilmeyi akıl ettiniz. Keşke geldiğinizde bir de şunu akıl etseydiniz. ‘geldik ama eli boş gelmeyelim. Şu yaranın sarılmasına biz de yardımcı olalım, iki tane de okul yaptıralım’ deseydiniz dedik. CHP’li vekil dedi ki Metin Bey haklı ben bunu mecliste söyledim. İki tane okul da biz yapacağız. Tamam bir tanesi İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacak bir tanesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ yapacak. Yapın dedik seve seve iki tane de okul siz yapın. Bir sene geçti. Haydi onların gelişi geçti. Biz 23 bin tane konutu bitirdik halen iki tane okul yok. Öyle mi. Demek ki bu işler bu kadar kolay değil. Bu işler sadece konuşmakla da olmuyor. Sadece söylemekle de olmuyor. Biz niye itidali konuşuyoruz, niye temkinli konuşuyoruz? Çünkü biz söylemiş olduğu sözün ağırlığını taşıyan kişileriz. Biliyoruz ki bizim ağzımızdan çıkan söz bizi bağlar ve biz ağzımızdan çıkan sözü yapmakla mükellefiz. Bugüne kadar yapmadığımız, yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik. Allah’a hamt olsun söylediğimiz her şeyi de yaptık. Bundan sonra da yapacağız. İnşallah çok kısa zamanda önümüzdeki sene geldiğimizde şurada çok daha farklı bir kent göreceğiz” diye ifade etti.

Bulut ve Yıldırım ardından İlçe Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Yunus Emre Vural ile bir araya geldi.

Ardından Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan’ı da ziyaret eden AK Parti Heyeti, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldılar.

Bulut ve Yıldırım daha sonra ilçede devam eden TOKİ konutlarını yerinde inceledi.