Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazim Bulut, veteriner hekimlerin sıkıntılarına değinerek, veterinerlerin devlet memuru sayılmalarına rağmen birçok haktan mahrum bırakıldığını söyledi.

BULUT: SAĞLIK ÇALIŞANI OLARAK KABUL EDİLMESİNE RAĞMEN MAALESEF KAPSAM DIŞI BIRAKILMAKTADIRLAR

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazim Bulut, “ Dünya sağlık otoriterleri gelecekteki insan neslinin daha sağlıklı olması için insan sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre sağlığı bütünsel bir yapı olarak ve multi disiplinel bir çalışma sonucunda olacağını belirtmektedirler. Maalesef ülkemizde Veteriner Hekimler 657 devlet memurları kanuna göre bir sağlık çalışanı olarak kabul edilmesine rağmen ülkemizde beşeri sağlık çalışanlarının faydalandığı birçok hizmetten ki bunlar fiili zam, sağlıkta şiddet yasası, yıpranma payı gibi konularda maalesef kapsam dışı bırakılmaktadırlar. Gerek Türk veteriner hekimler birliği merkez konseyinin ve bizler veteriner hekimleri odaların özellikle sağlıkta şiddet yasasının mutlak alanda veteriner hekimleri de kapsamasını ifade etmiş olmamıza rağmen bu konuda gerekli yasal adımlar atılmamış dolayısıyla halkın sağlığını korumaya çalışan veteriner hekimler şiddete maruz kalmışlardır” ifadelerini kullandı.

Bulut, yasal düzenlemeler yapılarak, veterinerlerin sıkıntılarının çözüme kavuşturulmasını beklediklerini kaydetti.

BULUT: VETERİNERLİK HEKİMLİK MESLEĞİNİN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI ÜLKEMİZİN YARARINA OLACAKTIR

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazim Bulut, “Ülkemizin gelecek nesillerinin daha sağlıklı olabilmeleri için problemleri çözülmüş bir veteriner hekim otoritesinin oluşturulmasıyla mümkün olacaktır. Temennimiz odur ki yetkililer biran evvel gerekli yasal düzenlemeleri yapıp veterinerlik hekimlik mesleğinin çözüme kavuşturulması ülkemizin yararına olacaktır. Ben bu vesileyle başka akademisyen hocalarımız olmak üzere kamu, özel sektör, serbest veteriner hekimler ve kuruluşlarda çalışan meslektaşlarımın Dünya Veteriner Hekimler gününü kutluyorum” dedi.