Memurlar kapısını çaldı, elinde tek kalan minibüsüne de el koydu..

Elazığ Merkeze bağlıGözebaşı köyünde çiftçilik yapan, köyle şehir merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan Mennan Reçber, dört çocuğuna ve eşine yetmeye çalışıyordu..

İşleri iyi gidince, biçerdöver almaya karar veren Mennan Reçber, kredi çekmeye karar verdi.

Bankadan 500 bin lira kredi çeken Reçber, çalışarak, borcunu ödeyebileceğini düşündü ama işler yolunda gitmedi.

Yaşanan kuraklıkla birlikte geçim sıkıntısına düşen Reçber, kredilerini ödeyemedi ve borcu katlandıkça katlandı.

Borcu katlanınca da önce biçerdöverine sonra ahırdaki ineklerine en sonda sahip olduğu minibüsüne el konuldu..

Köye giden icra memurları, Reçber’in icraların ardından elinde kalan minibüsüne de el koydu..Baba isyan etti, çocukları isyan etti, anne sinir krizleri geçirdi ama kimse aileyi dinlemedi.

“EKMEK TEKNEMİ GÖTÜRDÜLER”

Çaresiz adam “Çifçilik yapıyordum mahsul alamadım işçilerin ve bankaların borcunu ödeyemedim dört çocuğum var çocuklarım okula gidecek parası yok ben mağdurum şuanda benim aracımı aldılar ekmek teknemi götürdüler ben devletten yardım istiyorum bankalara borcum vardı diye benim her şeyimi aldılar götürdüler hayvancılık, çiftçilik yapıyordum biçer döverim vardı şuanda geldiler benim arabama el koydular” feryat etti.

RENÇBER: SAYIN CUMHURBAŞKANIM BANA YARDIM EDİN!

Öte yandan Rençber, Ben Sayın Cumhurbaşkanımdan sayın vekillerimden yardım bekliyorum diyerek, “Banka her şeyime el koydu intihar mı edeyim ben 50 yaşındayım ömrüm çiftçilikle geçmiş, Sayın Cumhurbaşkanım bana yardım edin yapacak biri şeyim yok bankalar faizle milletin kanını emiyor çocuklarımı okutacak kuruşum dahi yok kim varsa beni duysun” ifadelerinde bulundu.